Afronta 4 anys i mig de presó per abusar sexualment d’una amiga de la filla a Lloret de Mar

El processat afirma que la menor "s'ho inventa"

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts
D'esquenes, l'acusat d'abusar sexualment d'una amiga de la seva filla a Lloret de Mar. ACN

L’Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un acusat que s’enfronta a 4 anys i mig de presó per abusar sexualment d’una amiga de la seva filla. La fiscalia l’acusa d’un delicte continuat d’abús sexual a menor de 16 anys i recull fins a tres episodis entre el març del 2017 quan la menor tenia 12 anys i el febrer del 2018.

Segons l’acusació pública, l’acusat feia tocaments a la víctima quan anava a casa seva, a Lloret de Mar (Selva), a visitar la seva amiga. El processat afirma que la menor “s’ho inventa” per “fer mal” a la seva filla: “Es va inventar això dels tocaments quan la meva filla va tallar la relació amb ella”. La menor ha declarat a porta tancada.

Segons l’escrit d’acusació de la fiscalia, els abusos sexuals van començar el març del 2017, quan la menor tenia 12 anys. L’acusació pública sosté que el processat va aprofitar que la víctima era a casa seva perquè era molt amiga de la seva filla per fer-li tocaments. “Amb ànim libidinós i sense el consentiment de la menor, li va refregar els genitals contra l’esquena i les cames”, apunta el fiscal.

Uns mesos després, al desembre, la fiscalia recull un altre episodi durant el qual el processat haurà agafat la mà a la menor i l’hauria obligat a tocar-li el penis i els genitals.

El 28 de febrer del 2018, segons l’acusació, el processat va abraçar la víctima i va introduir les mans per sota del jersei per fer-li tocaments als pits.

La menor ha declarat a porta tancada. La seva mare ha declarat que la nena li va explicar els fets durant unes vacances però que li va costar “molt” de creure. “Li vaig dir que si anava a més o si tornava a passar alguna altra cosa m’ho digués, i ja no ens va dir res més fins que ens va trucar la psicòloga del col·legi”, ha afirmat.

Va ser aleshores quan van acabar denunciant els fets. La dona ha afirmat que tenien una relació molt estreta amb la família de l’acusat i que la menor anava molt sovint a casa seva. Tot i això, també ha dit que ella havia viscut episodis incòmodes amb el processat perquè “li agradava tocar molt”. Segons ha explicat al judici, la mare va declarar com a investigada al jutjat per no haver denunciat abans el cas però la causa va acabar arxivada.

Tant l’acusat com la seva família neguen els tocaments i asseguren que la menor “mai” es quedava sola amb l’home. “La vigilàvem perquè sabíem que robava”, ha dit la filla del processat, que també atribueix la denúncia al trencament de l’amistat que tenien. “Em vaig anar distanciant d’ella a poc a poc i li vaig dir que ja no érem millors amigues, feia coses que no m’agradaven”, ha dit la filla.

L’acusat ha afirmat que “res de tot això és cert” i creu que la víctima només busca “fer mal” a qui va ser la seva millor amiga.

Les psicòlogues de l’equip d’assessorament tècnic penal han conclòs que el relat de la menor és “del tot creïble” i no té cap indici de fabulació o d’intentar perjudicar l’acusat.

El fiscal l’acusa d’un delicte continuat d’abús sexual a menor de 16 anys i demana 4 anys i mig de presó i 8 anys de llibertat vigilada. En concepte de responsabilitat civil, vol que indemnitzi la víctima amb 5.000 euros. La defensa demana l’absolució i assegura que és un cas de “denúncia falsa”. El judici, que s’ha fet a la secció tercera de l’Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.