A presó per lligar, emmordassar i agredir repetidament un matrimoni en un robatori a Cantallops

A un dels assaltants se'l va detenir quan pretenia agafar un vol cap a la República Dominicana des de Barajas

El jutge de guàrdia de Figueres ha enviat a presó tres homes que van lligar, emmordassar i agredir repetidament un matrimoni a Cantallops (Alt Empordà). Els fets es remunten al passat 16 de març d’aquest any quan els assaltants van entrar per sorpresa al pati de la casa. La dona va sentir fressa al garatge i va baixar a veure què estava passant, moment en què es va trobar el seu marit lligat de peus i mans i emmordassat. Just en aquell moment, els agressors van propinar-li un cop al cap i també la van retenir. A partir d’aquell moment, els lladres van agredir repetidament amb puntades de peu i cops de puny les víctimes mentre les amenaçaven amb un ganivet, per tal de descobrir on era la caixa forta.

Finalment, els tres assaltants van recórrer les diferents estàncies de la casa amb la dona per tal que els indiqués la combinació de la caixa forta, que es trobava en un edifici contigu al domicili, en un local de restauració propietat de les víctimes. Com que tenia una alarma connectada, els tres lladres van decidir desistir i van acabar marxant de la casa amb 800 euros, joies i els telèfons mòbils del matrimoni, a qui van deixar ferits amb contusions i fissures.

Arran de l’assalt, la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra es va posar a treballar per intentar capturar els tres assaltants. Un cop identificats, els agents van poder detenir els tres sospitosos entre els dies 18 i 20 de desembre.

Es tracta de tres homes d’entre 38 i 40 anys de nacionalitat dominicana a qui s’acusa de d’un robatori violent. De fet, a un dels arrestats se’l va capturar a l’aeroport de Barajas de Madrid quan esperava per agafar un vol cap a la República Dominicana.

Un cop tots tres van passar a disposició del jutge de Figueres, aquest en va decretar el seu ingrés a presó.