34 joves belgues donen positiu per coronavirus durant unes vacances a la Costa Brava

Dues agències de viatges decideixen anul·lar les estades previstes per a aquesta setmana i tot el juliol

Platja de Lloret de Mar. ACN

34 joves belgues, entre els quals hi ha dos monitors, han positiu per coronavirus durant unes vacances a Lloret de Mar (Selva) i Calella (Maresme). Alguns dels casos s’han detectat quan els grups ja han tornat de l’estada, però n’hi ha d’altres que es troben confinats a Lloret, segons han explicat dues agències de viatges belgues al diari La Libre. La detecció d’aquests positius ja s’ha traduït en anul·lacions.

Una de les agències, Summer Bash, ha decidit anul·lar els viatges previstos per aquesta setmana a Espanya (cosa que afecta 120 viatgers). L’altra, Jongerentravel, ha anat més enllà i ha cancel·lat totes les estades previstes fins a finals de juliol. En aquest cas, la decisió afecta 800 joves.

Segons recull el mitjà belga, aquest diumenge un grup de joves va tornar de les seves vacances a Lloret de Mar. Havien contractat l’estada amb la companyia Summer Bash. Un cop a Bèlgica, onze d’ells van donar positiu per covid-19.

La Libre explica el testimoni d’una de les noies que formaven part del grup. Segons relata, les mesures per prevenir els contagis “no es respectaven al peu de la lletra”. “Teníem la impressió que la covid allà no existia; per entrar en un club, nosaltres tan sols ens havíem de registrar perquè sabessin qui hi havia a l’interior, però res més”, recull el mitjà belga.

Davant d’aquests contagis, l’agència de viatges va decidir posar en quarantena els joves que eren a Lloret de Mar i els va fer proves a tots. Dels 228 nois i noies, n’hi ha hagut tretze que han donat positiu. Mentre esperen que donin negatiu i puguin tornar a Bèlgica, se’ls ha aïllat en un allotjament de Lloret.

Summer Bash relata al diari belga que davant d’això l’agència ha decidit “anul·lar tots els viatges que havien de tenir lloc a Espanya durant aquesta setmana”. En concret, això afecta 120 viatgers. El diari La Libre explica també que l’agència encara no sap quina estratègia adoptarà en relació a les estades previstes per als propers dies.

Tots els del mes

A més d’aquesta agència, el diari també en recull el cas d’una altra: Jongerentravel. Una de les seves directives ha relatat que, davant els “senyals d’alarma” per l’increment de contagis de coronavirus, també van fer tests als qui passaven les vacances aquí. En total, vuit joves i dos monitors que havien arribat a Lloret de Mar i a Calella a través de l’agència han donat positiu.

Davant d’això, la companyia explica a La Libre que ha decidit anul·lar tots els viatges fins a finals de mes. Això afecta 800 joves, a qui se’ls donarà opció de posposar les vacances o bé que se’ls reemborsin.