Conferència de Martí Boada Juncà al Museu del Suro de Palafrugell

Un dels objectius de Michele Curel en el seu projecte d’exposició sobre la pela del suro és el de promoure un canvi de paradigma en l’explotació de la natura en el futur com a escenari per a la reconstrucció dels espais naturals d’aquestes comarques, que veuen perillar l’eventual equilibri en les relacions entre l’home i el paisatge, alterades per l’abandonament de les activitats tradicionals i els impactes industrial i de l’explotació turística.

En aquest sentit i per donar visibilitat a la tasca dels peladors i a la seva contribució a una gestió forestal sostenible, s’ha organitzat un programa de xerrades i visites guiades per la fotògrafa.

La primera conferència la farà Martí Boada el proper dissabte 22 de maig sobre Una visió socio-ambiental del  paisatge surer.  

Martí Boada, ambientòleg, magíster i llicenciat en geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), llicenciat en estudis catalans per la Universitat de Perpinyà, sociòleg i actualment professor titular de la Universitat Autònoma de Barcelona, on porta a terme docència i investigació a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) i al Departament de Geografia de la mateixa universitat. 

Boada, va ser premiat  l’any 1995 amb el Premi Global 500 Roll of Honour de les Nacions Unides a mans de Nelson Mandela. Amb una amplia trajectòria professional i un vincle estretament lligat al mediambient i la ciència. La seva aproximació a la natura i als boscos és polifacètica, des de la investigació i la divulgació principalment, però també des de l’art i la literatura. 

Martí Boada gaudeix d’una gran capacitat de comunicació i aproparà als assistents la seva visió del paisatge surer en un moment que el canvi climàtic provoca grans reptes a una gestió forestal sostenible del bosc mediterrani. 

I el proper diumenge, dia 23 a les 12.00 h, Michele Curel farà una visita guiada a l’exposició “Sentir la Sureda”.

Les places seran limitades per les mesures actuals contra la pandèmia. Per assistir a l’acte cal fer la reserva trucant al Museu del Suro (972 30 78 25)