Obert el termini pel XIV Concurs Bolleré de Relats Breus per a Joves a Blanes

El termini per presentar-se, obert aquesta segona setmana de novembre, s’allargarà fins al divendres 25 de novembre

Aquesta setmana s’ha obert el termini per presentar-se a la 14a edició del Concurs Literari ‘Bolleré’, que guardonarà els millors relats breus escrits per joves. L’organitza l’Ajuntament de Blanes a través de la Biblioteca Comarcal, i es manté fidel als objectius que van generar la seva creació: promoure els valors culturals de la literatura i incentivar la creació literària entre els joves.

Poden participar-hi un ample ventall d’edats, ja que abasta des dels 12 fins als 25 anys, aplegades en dues principals categories. La Categoria ‘A’ és per a joves que tinguin de 17 a 25 anys, els més grans, mentre que la Categoria ‘B’ està adreçada per a nois i noies que tinguin de 12 a 16 anys, els més petits. Com també és habitual, la temàtica dels treballs que es vulguin presentar és lliure, i es poden escriure tant en llengua catalana com en llengua castellana.

El termini per presentar-se, obert aquesta segona setmana de novembre, s’allargarà pràcticament fins a finals de més. Més concretament serà fins al divendres 25 de novembre. Per la seva banda, el veredicte públic del jurat i lliurament de premis tindrà lloc un mes més tard, després de les festes de Nadal, el dimarts 24 de gener, un acte inclòs dins el cicle de celebració de l’aniversari que compleix aquell mes la Biblioteca Jove.

Dotacions econòmiques dels Premis Bolleré i Presentació Treballs

El XIV Concurs Literari de Relats Breus per a Joves ‘Bolleré’ inclou quatre principals guardons: se seleccionen un primer premi i un finalista per a cadascuna de les dues categories. En la Categoria ‘A’ per a joves de 17 a 25 anys el primer premi està dotat amb 500€ i 150€ pel finalista; i en la Categoria ‘B’ per a joves de 12 a 16 anys el primer premi es guardona amb 200€, i amb 50€ el relat triat com a finalista.

Els relats hauran de tenir una extensió mínima de tres fulls, i una extensió màxima de sis fulls. Tots els treballs s’han de presentar en format Word escrits amb lletra Arial mida 12, interlineat 1,5, impresos a una sola cara i pàgines numerades. Tots els treballs que aspirin als guardons cal presentar-los utilitzant el formulari específic que es pot descarregar accedint a https://www.blanes.cat/docweb/bollere

Les obres aspirants al XIV Concurs Literari Bolleré s’han de presentar al Registre General de l’Ajuntament de Blanes –Passeig de Dintre, 29-, a l’oficina de l’AMIC, de dilluns a divendres, de 8’30 a 14’30 h, comunicant que es vol participar al XII Concurs Literari Bolleré, i mantenint les dades amb un pseudònim. Val a dir que per fer el registre d’entrada cal demanar cita prèvia d’atenció ciutadana: www.blanes.cat/citaprevia

Una altra opció és presentar el relat per correu postal certificat, una modalitat en què comptarà com a data de lliurament la que figuri al mata-segells. En tots dos casos, la presentació dels originals ha d’incloure un sobre gran tancat, on ha d’haver-hi l’obra aspirant (1 còpia per cada relat), i escriure a l’exterior ‘XIV Concurs Literari Bolleré’, el pseudònim de l’autor o autora, així com el títol del treball i la categoria a la qual opta.

Veredicte XIV Concurs Literari Bolleré

Els treballs guanyadors i finalistes els escollirà un jurat compost per un responsable polític (l’alcalde o el regidor de Cultura); un/-a tècnic/-sa de la Biblioteca Comarcal, un/-a especialista en llengua i/o literatura; un/-a escriptor/-a de literatura; un/-a escriptora; i una persona guanyadora o finalista d’edicions anteriors. Els membres del jurat emetran un veredicte que serà inapel·lable, i està limitat a no poder declarar guanyador i finalista un mateix autor o autora.

També es reserva el dret del jurat a declarar desert el concurs, premiar relats ex-aequo o desqualificar qualsevol treball que no sigui original, o bé que considerin que atempta contra la llibertat, l’ètica o el respecte a les persones. Per últim, els treballs presentats tindran la propietat dels seus autors i autores, tot i que l’Ajuntament també es reserva els drets d’edició sobre les obres presentades o premiades.