Comença la votació dels pressupostos participatius d’Olot

Aquest divendres 9 d’abril s’obre el termini perquè les persones que resideixen al sector nord de la ciutat puguin escollir les accions de millora

Els Pressupostos Participatius arriben a la fase de votació. Els veïns i veïnes del sector nord  d’Olot podran escollir a partir d’aquest divendres 9 d’abril a les 8h del matí i fins al dilluns 19  d’abril a les 20h, les propostes a què volen que es destinin els Pressupostos.  

El mes de novembre van començar les sessions que, a causa de la COVID, s’han hagut de  fer de forma telemàtica. Les trobades han girat al voltant de les temàtiques territori  sostenible, economia circular i diversitat cultural i identitat comuna. Després de les reunions  realitzades, es van concretar 32 propostes de les quals, després de la validació tècnica, 11  han arribat al període de votació.  

Els projectes finalistes són els 11 que us detallem a sota, ampliats a la pàgina del darrere:  1. Activem els barris per a la consciència mediambiental  

  1. Pacificació de la carretera de la Canya – Institut Escola Greda  
  2. Locals socials de qualitat per als barris  
  3. Barris accessibles per a tothom  
  4. La cultura als barris  
  5. Olot, ciutat diversa  
  6. Donem vida a la plaça de Sant Francesc  
  7. Concurs “Ben bé d’Olot”  
  8. Espais d’expressió i diàleg ciutadà  
  9. Fira de l’economia circular  
  10. Butlletí als barris: Barris eco-feliços 

Aquest any són els veïns i les veïnes del sector nord d’Olot (Morrot, Benavent, Sant Cristòfor  – Mas Bernat, Hostal del Sol, Sant Francesc, Eixample Popular, Sant Ferriol, El Firal i Pla de  Baix) els que estan cridats a participar d’aquesta edició. Un total de 8.280 persones de la  ciutat que poden participar de la votació. A partir d’aquest dimarts s’han començat a repartir  les cartes de votació als 5.500 domicilis participants. Com cada any, podran votar les  persones que tinguin 16 o més anys i empadronats a data de 31 de gener de 2021.  

Per votar, cal que entrar a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat o a  participa.olot.cat. Caldrà identificar-se amb el DNI-NIE i introduir la data de naixement. A  partir d’aquí, ja es podran escollir les propostes mitjançant l’anomenat sistema “cistell”, és a  dir, es poden triar tants projectes com es vulguin fins a esgotar els 100.000€ destinats als  Pressupostos Participatius. Degut a la covid-19 el format del procés participatiu és telemàtic  per aquest motiu t’animem a que acompanyis a votar a aquelles persones del teu grup  bombolla per les qui votar de forma telemàtica, pot ser una barrera o un impediment.  

A les edicions anteriors, les accions guanyadores van ser les següents:  

Primera edició (any 2018)  

– El circuit natural Moixina-Pla de Llacs (269 vots)  – Jornades de la dona (261 vots)  

– Mobilitat sostenible: Olot amb bicicleta (254 vots)  – Informació de serveis públics als barris (240 vots)  – Espai de trobada dinamitzat al parc del carrer  Gòdua (191 vots)  

– Gegant de Sant Roc (188 vots)  

772 persones van votar a la 1a edició (7,99%).  

Segona edició (any 2019)  

– Adequació d’itineraris a la Muntanya  Pelada (263 vots)  

– Revivim les places petites (217 vots)  – Fem grans places i parcs (214 vots)  – Tram de carril bici (209 vots)  

– Barris: espais de cultura (172 vots)  

Les propostes van tenir 1.372 vots. Van votar  379 persones (un 6% del total)