Comença la construcció de la rotonda de l’últim tram del Pla Parcial Costa Brava

Des d’aquest dilluns s’ha modificat la circulació al voltant de la zona d’obres, i s’ha anul·lat temporalment la Línia 4, que passarà a fer-se a través de la Línia 1

Avui comença la construcció de l’esperada rotonda del Carrer Anselm Clavé. Es tracta de la cruïlla on conflueixen aquest vial amb l’Avinguda de l’Estació i el Carrer Santa Cecília. És el darrer tram que queda per enllestir del Pla Parcial Costa Brava, la nova zona d’expansió del municipi.

Els treballs compten amb un treball d’execució de 357.195 €, i són fruit de l’acord entre l’Ajuntament de Blanes i els promotors del Pla Parcial. Tenen una previsió d’acabament que volta els tres mesos, de manera que s’espera que estigui acabada coincidint amb l’inici de l’estiu, a finals del proper mes de juny. La seva construcció significarà no tan sols la posada en marxa d’un nou un nexe comunicatiu, també s’hi faran millores al seu entorn.

Potenciació de noves opcions de circulació pel Pla Parcial Costa Brava

Quan hagin finalitzat les obres, es podrà obrir definitivament tota la circulació del Pla Parcial Costa Brava, facilitant una major fluïdesa del trànsit rodat d’extrem a extrem. Tant pels veïns del seu voltant com per tots els vehicles que vulguin entrar i sortir de Blanes per l’est. A partir de llavors tindran una nova opció, ja que el vial que quedarà obert transcorre en paral·lel a la Carretera GI-682, la Carretera d’Accés a la Costa Brava.

Afectacions en el trànsit rodat i al transport públic des d’avui

Ja ha començat la primera de les dues fases de què consta el projecte constructiu, i ha comportat d’una banda afectacions en el trànsit rodat, i de l’altra en el transport públic de viatgers. Des d’aquest dilluns s’ha modificat el trànsit procedent de la Carretera de l’Estació en sentit a Lloret de Mar pel Carrer Barcelona, ja que s’ha d’enderrocar part de l’edificació de l’antiga nau de Can Navinés, situada entre l’Avinguda de l’Estació i el Carrer Anselm Clavé.

Això també ha comportat que la Línia 4 de Transport Públic de Viatgers quedi temporalment anul·lada. El servei s’està fent ara a través de la Línia 1, que allarga el seu trajecte, i enlloc de finalitzar a l’Estació d’Autobusos, la Línia 1 Blanes-Lloret ara arriba fins a l’Estació de Tren, i s’ha reforçat amb un vehicle més per donar un millor servei a la ciutadania que utilitza habitualment la Línia 4.

Des d’aquest dilluns han quedat anul·lades quatre de les parades de la Línia 4, ja que la resta de parades han passat a ser ateses pels vehicles de la Línia 1. Les 4 parades anul·lades són: la de l’antiga Escola SAFA; la de Mas Moixa, la del costat del Bingo (en servei per la Línia 2) i la de la Casa de la Cultura (igualment en servei per la Línia 2).