fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

La Cobla La Principal del Llobregat duu sardanes a la Festa Major de Blanes

Avatar photo

Amb motiu de la Festa Major Petita que ha tingut lloc durant aquest intens cap de setmana passat, Blanes ha pogut gaudir del so d’una de les cobles més prestigioses del panorama actual: la Cobla La Principal de Llobregat. Els  seus músics, entre els quals s’hi compta el compositor i intèrpret de tenora blanenc Jordi Molina, van oferir una audició de sardanes el dissabte a quarts de vuit del vespre, a la Plaça dels Països Catalans.

El ball va incloure un total de nou sardanes de set tirades, a banda de la peça de repicó que tanca totes les audicions: ‘La Santa Espina’, d’Enric Morera. Al llarg de l’audició es van interpretar ‘Collserola’, ‘Blanes’ –que precisament va composar Jordi Molina-, ‘Pinzellada’, ‘Sant Llorenç gran reserva’, ‘Gota d’aigua’, ‘Aplec d’Aplecs’, ‘Lídia’, ‘Les Fonts de Caldes’ i ‘Tour de Mir’.

La Cobla La Principal del Llobregat es va fundar l’any 1929 a la ciutat de Cornellà de Llobregat, raó per la qual, quan l’any 2004 va complir el seu 75è aniversari, va rebre la Creu de Sant Jordi. En el nivell musical ha estat de les primeres formacions exponents de la música per a cobla, agafant el relleu de la Cobla Barcelona, tant a dins com a fora del país.

Han actuat a Berlín, Dortmund, Nova York, Colònies, Bèlgica, Holanda, Múnic, Lausanne, País de Gal·les, Buenos Aires…. i un munt de localitats d’arreu del planeta. És doncs una de les principals cobles del país, que es caracteritza per tenir una gran varietat de repertori, coneguda igualment per la vàlua dels seus solistes i el bon conjunt de músics que hi toquen.

Després d’aquesta audició, la següent que cal apuntar a l’agenda de Blanes tindrà lloc diumenge vinent, retornant al seu lloc habitual: el Banc dels Músics del Passeig de Mar, a partir de 2/4 de 8 del vespre. Tocaran les i els músics de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, que oferiran un total de sis sardanes de set tirades, a més a més de la del repicó, ‘La Santa Espina’.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Port de Tarragona instal·la una càmera d’última generació per seguretat

Notícia següent

Animalistes denuncien maltractament als cavalls en una fira andalusa

Notícies relacionades