Cassà de la Selva celebra la segona edició del projecte d’art urbà A-Taca

El projecte A-Taca vol donar color als carrers i reivindicar la importància de l'art urbà

Pilones del carrer Germà Agustí (Foto: Ajuntament de Cassà de la Selva)

Aquesta setmana passada s’ha portat als carrers de Cassà de la Selva la segona edició del projecte d’art urbà A-Taca. Durant dos dies petits i grans artistes van transformar les pilones del carrer Germà Agustí.

El projecte A-Taca neix de la mà de diferents artistes, i pretén unir els Ajuntaments de Cassà de la Selva, Llagostera i Celrà, i unir també les seves escoles d’art. En aquest projecte es treballa per a que l’art urbà es converteixi en una eina educativa i en una oportunitat per a que els joves aprenguin valors i a estimar el seu poble, els seus barris i carrers.

Aquestes accions artístiques són tutoritzades pels professors de les escoles d’art i els dinamitzadors dels locals i espais joves de cada municipi. La primera edició es va  enfocar en la decoració dels embornals de diferents carrers i places de cada municipi. A Cassà es van pintar diferents elements del carrer Barraquetes, la Plaça de la Coma, la Plaça Petita i el Carrer de la Mel.

Foto de l’edició del projecte A-Taca de l’any passat (Foto: Ajuntament de Cassà de la Selva)

Aquest any ha estat una mica més difícil que es reunissin les millors condicions per tornar a celebrar una jornada artística d’aquestes característiques. Malgrat tot, ja tant l’art com l’economia viuen moments difícils s’ha acabat apostant, quan les mesures ho han permès, per dur l’art als carrers. Això per una banda trenca amb l’estereotip de que l’art és visible sols en llocs tancats, i per una altra ajuda a evitar aglomeracions de gent.