Campanya de donació de sang a Palafrugell davant la disminució de reserves a l’estiu

La donació tindrà lloc el proper dissabte 20 d'agost al Casal Parroquial de 10 a 14h i de 16 a 20:30h

El proper dissabte 20 d’agost, Palafrugell participa en una nova campanya de donació de sang. La donació tindrà lloc al Casal Parroquial de 10 a 14h i de 16 a 20:30h, i és recomanable reservar hora al web donarsang.gencat.cat. A l’agost fan falta 20.000 donacions mentre que les vacances i la calor compliquen les donacions de sang

L’agost és un mes en què habitualment baixen molt les donacions. El canvi d’hàbits de la ciutadania n’és la principal raó. Per facilitar-la al màxim, el Banc de Sang organitza col·lectes a municipis turístics com Palafrugell.

Per aconseguir remuntar les donacions, des de principis d’estiu s’ha engegat una campanya per recordar que, tot i les vacances, els pacients continuen necessitant sang per als seus tractaments. Amb l’eslògan “Viu i fes viure” es convida tota la ciutadania a donar sang a qualsevol dels 12 hospitals amb banc de sang o en una de les  340 col·lectes que s’organitzen per tot Catalunya durant l’agost.

Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

  • Tenir entre 18 i 70 anys
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada

Les persones que tinguin previst un viatge, poden consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang un cop s’ha tornat.