Blanes celebrarà el Dia Mundial dels Animals amb Ismael López Dobarganes

Dilluns vinent a 2/4 de 7 de la tarda el propi Ismael López presentarà el seu llibre ‘Animales como tu”, que ja va per la 5a edició, a la Biblioteca Comarcal

Els i les amants dels animals –siguin o no de companyia- estan d’enhorabona. Dilluns vinent, 4 d’octubre, coincidint amb el Dia Mundial dels Animals, la Biblioteca Comarcal de Blanes comptarà amb un convidat d’excepció que precisament ha dut aquesta estimació fins el darrer extrem com a cofundador del Santuari Gaia, un centre vegà de rescat i recuperació d’animals que han estat víctimes d’explotació, abandonament o maltractament.

Es tracta de Ismael López Dobarganes, qui presentarà el seu llibre ‘Animales como tu’, on parla de la seva experiència en aquest refugi situat a Camprodon, al Pirineu gironí, que va posar en marxa l’any 2015 després que amb anterioritat havia començat a Ogassa. Serà doncs una ocasió excepcional per poder compartir amb Ismael López Dobarganes la seva experiència com a cofundador del santuari, conjuntament amb Coque Fernández.

El leitmotiv central serà el llibre, que ja va per la seva cinquena edició, i que ha traspassat les fronteres geogràfiques per esdevenir en un emotiu clam en pro dels drets dels animals. De fet, parlar del llibre és fer-ho del Santuari Gaia, on s’hi viuen històries d’amor i superació. Actualment compta amb desenes de voluntaris i voluntàries que atenen més de 1.500 animals.

El cas del Santuari Gaia va cridar l’atenció del visionari cineasta rus Víktor Kossakovsky, que l’any passat va estrenar el documental Gunda, produït per l’actor Joaquin Phoenix. El film, rodat en blanc i negre i sense diàlegs, va contribuir a encendre un animat debat al voltant del benestar dels animals i el consum de carn. La presentació del llibre tindrà lloc a la Biblioteca Comarcal de Blanes el proper dilluns 4 d’octubre a partir de 2/4 de 7 de la tarda, i no val a badar, perquè l’aforament és reduït.