Blanes recupera la normalitat després del temporal lleu de mar

Una vintena d’operaris de l’empresa de neteja estan enllestint aquest matí les tasques de neteja de la sorra i l’aigua dipositades en diversos trams del Passeig de Mar

Des de primera hora del matí d’aquest divendres els operaris de l’empresa encarregada de la neteja municipal, Nora, han emprès les tasques d’enretirar la sorra, pedres i residus arrossegats per l’aigua sobre diversos trams del Passeig de Mar, a la façana marítima del municipi on comença la Costa Brava. Estan treballant-hi una vintena de persones, tant per conduir la maquinària com per completar les tasques de neteja a mà.

Des que va començar el temporal a principis de setmana, el Departament de Neteja i Residus de l’Ajuntament de Blanes estava a l’espera que amainés el suficient com per garantir que les tasques de neteja no serien endebades. De fet, és la pràctica habitual sempre i quan la situació estigui dins els paràmetres de normalitat: esperar que els temporals baixin de força perquè les tasques de neteja siguin suficientment efectives i no es torni a dipositar de nou pedres, restes vegetals i sorra on s’acaba de treballar.

Les zones més afectades han estat allà on ja sol ser habitual: diversos trams al llarg del Passeig de S’Abanell –a l’extrem sud de la façana litoral de Blanes-, així com al tram del Passeig Cortils i Vieta que hi ha a tocar de la Plaça Catalunya. És en aquests trams on s’han concentrat els treballs, que han mobilitzat retro-excavadores i escombradores mecanitzades, a banda dels mitjans manuals.