Dissabte, 13 de juliol de 2024
És notícia

Blanes promourà l’ús de vehicles sostenibles amb una exposició

Avatar photo

Fidel a la seva tradició de contribuir al compliment dels objectius que mena la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM), l’Ajuntament de Blanes ha organitzat aquests dies dues activitats que s’inscriuen en aquest cicle, que s’escau del 16 al 23 de setembre. Més concretament, mitjançant el Departament de Medi Ambient, i comptant amb el suport d’altres departaments, el consistori blanenc ha preparat dues activitats que tindran lloc el dijous dia 21 i l’endemà divendres 22 de setembre.

Enguany el tema escollit per la Comissió Europea per commemorar la Setmana Europea de la Mobilitat 2023 és l’eficiència energètica, i el lema ‘Combina i Mou-te’. L’objectiu de la campanya és sensibilitzar els i les responsables polítics, així com a la ciutadania, sobre les conseqüències negatives de l’ús irracional del cotxe a la ciutat. En aquest marc, el 22 de setembre se celebra el Dia Sense Cotxes, per trobar solucions als problemes derivats de l’augment del trànsit a les ciutats.

Exposició de vehicles elèctrics i no contaminants

La primera activitat, que tindrà lloc el dijous 21 de setembre, consistirà en una exposició de diversos exemples de vehicles elèctrics, híbrids i no contaminants, organitzat amb la col·laboració de diferents empreses, concessionaris i establiments del municipi, així com dels serveis públics en marxa a la ciutat. Al llarg de tot el dia tothom qui vulgui podrà acostar-s’hi per veure una mostra d’aquest tipus de vehicles, que sumaran una trentena.

Per completar l’exposició, també s’exposaran una mostra dels vehicles híbrids i elèctrics que s’utilitzen en diferents serveis municipals, perquè la ciutadania també els conegui de més a prop. En total hi haurà cinc vehicles que diàriament es poden veure circular per la població: dos són de la Policia Local de Blanes, dos altres de l’empresa municipal de neteja i recollida d’escombraries NORA, i el cinquè de l’empresa Aigües de Blanes. L’exposició se situarà al Passeig de Mar, i abastarà des de l’alçada del Carrer Ample fins a tocar de la Plaça Catalunya. L’horari per visitar-ho serà ininterrompudament des de les 10 del matí fins les 7 de la tarda-vespre.

Juntament amb l’exposició de vehicles, el Servei de Medi Ambient també tindrà en marxa un Punt Informatiu a la confluència del Passeig de Mar amb el Carrer Ample per donar a conèixer tota la temàtica relacionada amb la Setmana Europea de la Mobilitat. En aquesta carpa el personal assignat al Servei de Medi Ambient també s’encarregarà de difondre l’altra activitat organitzada amb motiu d’aquest cicle, i que tindrà lloc just l’endemà.

Tancament del centre de la ciutat

El divendres 22 de setembre Blanes celebrarà el Dia sense Cotxes amb un petit gest en aquesta direcció. Es farà el tancament d’una de les artèries principals de circulació del centre de la vila: el Carrer Ample. Durant tot el dia es restringirà l’accés dels vehicles privats –llevat dels que tinguin autorització-: des de les 10 del matí fins les 13 h del migdia, així com des de les 15 h del migdia fins les 9 de la nit.

Es deixarà passar els vehicles comercials a la zona de càrrega i descàrrega de la Plaça dels Dies Feiners fins les 11 del matí. També podran accedir, en aquest cas durant tot el dia, vehicles de transport públic com ara autobusos i taxis, així com els vehicles d’emergència. Per segon dia consecutiu, s’instal·larà el Punt Informatiu en una carpa a la Plaça d’Espanya, tant per informar sobre l’activitat com per sensibilitzar.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

fourteen − five =

Notícia anterior

El CEI Balaguer acull la jornada tècnica ‘Impuls del biogàs al sector ramader a les terres de Lleida’

Notícia següent

Mollerussa celebra el Dia Internacional de la Gent Gran amb una festa al Teatre L’Amistat el dia 30 de setembre

Notícies relacionades