Dimecres, 12 de juny de 2024
És notícia

Blanes aprova els pressupostos 2024 de 62’5 M€

Avatar photo
Es destinen 3’3 M€ a inversions com ara la campanya d’asfaltat, la creació d’habitatges socials, la climatització de les escoles bressol, o bé diverses millores d’infraestructures d’ús esportiu

El punt més destacat del ple municipal d’aquest mes de febrer ha estat l’aprovació inicial dels pressupostos pel 2024, que han prosperat amb els 11 vots a favor de l’equip de govern –PSC, JxB, Grup Blanes i Blanes SI-, l’abstenció d’ERC i BECP; així com els vots en contra del PP, VOX i la CUP. El tinent d’alcalde d’Hisenda, Jordi Calvet, s’ha encarregat de presentar-los.

En aquest darrer sentit, ha agraït i destacat la participació i el debat que hi ha hagut amb Blanes En Comú Podem, així com el sentit de votació d’ERC. Enguany els pressupostos municipals sumen 62’5 M€, 10 milions d’euros més que al 2023. Calvet ha destacat l’important augment en el capítol 1 de recursos humans, que significa un augment de 2 M€ respecte a l’anterior anualitat. Aquest 11% més permetrà cobrir 48 places, sumant les de nova creació i les vacants de la relació de llocs de treball que mancava cobrir.

Segons el tinent d’alcalde d’Hisenda, això ha de permetre un salt de qualitat tant necessari en l’atenció d’aquest ajuntament al ciutadà, sobretot a les àrees de policia i territori. Un altre augment important és el què es refereix al capítol 2 de despeses corrents, que permetrà adaptar el consistori blanenc als costos reals. També s’ha fet un esforç per atendre les necessitats que han transmès les diferents àrees de govern als respectius responsables polítics.

Més de 3 M€ en diferents inversions

Jordi Calvet també ha remarcat l’important augment de dotació econòmica atorgada a la partida d’inversions, amb un total de 3.328.450 €, que es destinaran a diferents projectes. Un dels més destacats és amb el qual comptarà la partida per fer la campanya d’asfaltatge, on s’han destinat 300.000 €. A aquesta quantitat cal sumar-hi el romanent d’inversions aprovades en l’any anterior i no executades del tot, de manera que en total es destinaran 500.000 € per a la tan necessària millora dels carrers de la ciutat.

Altres projectes inclosos al capítol d’inversions són els 635.000 € per a millorar dues infraestructures relacionades amb el món de l’esport. D’una banda, 360.000 € per substituir la gespa artificial del camp de futbol de Ca la Guidó, i de l’altra 275.000 € que serviran per fer el cobriment de la pista de Mas Florit.

Altres inversions previstes són 300.000 € per a la climatització de les escoles bressol municipals, 140.000 € per millores d’adequació del cementiri municipal i 100.000 € pel Centre de Formació a l’antiga Escola Carles Faust. També ha recordat la dotació econòmica que continuen tenint projectes de llarg recorregut, com per exemple la Prefectura de la Policia Local i Protecció Civil, així com d’altres millores en què ja es porta treballant des de fa temps.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Andorra entrega els premis als guanyadors del Concurs de contes de Nadal

Notícia següent

13 detinguts i 56 fets delictius durant l’MWC

Notícies relacionades