Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Blanes dedica el Pessebre de Nadal al 50è Concurs de Focs d’Artifici

Avatar photo

El XXV Pessebre Monumental s’està muntant al Passeig de Dintre, més concretament a l’alçada de davant l’edifici consistorial

Aquests darrers dies tothom qui s’hagi passejat pel centre de Blanes haurà pogut veure una estructura que a poc a poc està prenent forma i contingut. Es tracta del Pessebre Monumental de l’Ajuntament de Blanes, que aquest Nadal 2022-2023 ja arriba a una data prou assenyalada com és la 25a edició d’ençà que el consistori va decidir incorporar-ho com una de les activitats que no havia de faltar coincidint amb aquestes festes tan tradicionals.

 

El XXV Pessebre Monumental s’està muntant al Passeig de Dintre, més concretament a l’alçada de davant l’edifici consistorial. A diferència d’anys anteriors, en què els i les visitants podien veure el muntatge pels quatre costats, donant la volta a l’estructura central, en aquesta ocasió s’està fent un Diorama. Això vol dir que només es podrà veure per un dels costats, el què dona precisament al Passeig de Dintre per la banda de l’edifici consistorial.

 

25è Pessebre dedicat al 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

Aquesta fórmula ja es va triar en el disseny i muntatge del 23è Pessebre Monumental, el què es va fer coincidint amb el període més àlgid de la pandèmia, quan es va dedicar al personal sanitari que estava en primera línia de la lluita per fer-li front. Si llavors el seu centre d’atenció era una reproducció de l’Hospital Comarcal de Blanes, aquest 2022-2023 ho és l’emblemàtica Roca de Sa Palomera.

 

Això és perquè el 25è Pessebre Monumental d’enguany estarà dedicat al 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici celebrat el passat mes de juliol. Per això hi ha al bell mig del muntatge la Roca de Sa Palomera, ja que és d’aquest conjunt rocós i la platja que l’envolta des d’on es llencen els efectes pirotècnics que il·luminen les nits de Festa Major.

 

Inauguració del Diorama del 50è Concurs de Focs Divendres

Coincidiran, doncs, dues efemèrides prou destacades com són els 25 anys d’ençà que es munta el pessebre monumental, i el mig segle de vida amb què compta el concurs, una data a què en realitat cal sumar-li dos anys més. Això és perquè quan es complia el 50è aniversari de l’inici del concurs, l’any 2020, la pandèmia va obligar a ajornar-lo, igual que el 2021. Per això ja estat aquest 2022 i no abans quan s’ha celebrat el primer mig segle de vida del festival pirotècnic.

 

La inauguració del muntatge tindrà lloc divendres vinent, 2 de desembre, a les 7 del vespre. El Diorama reprodueix l’espai de la badia de Blanes on llueixen els efectes pirotècnics cada nit; tant per la banda d’Els Pins que acaba coincidint amb el Delta de la Tordera, com l’altra banda que dona al port. En primer terme els i les visitants podran veure el tradicional Portal de Betlem amb el Naixement, situat sobre la sorra que envolta tot l’espai marítim que centra bona part del muntatge.

 

Per escenificar els espectacles pirotècnics de llum, soroll i color, el diorama compta amb uns elements molt especials que es desvetllaran divendres, coincidint amb la inauguració. Fins llavors la incògnita és imaginar-se com s’ha solucionat aquest extrem, ja que no és fàcil representar un esclat de focs d’artifici d’una manera plàstica.

Uns 50 alumnes de l’INS Serrallarga col·laboren per 10è Any

La tradició de realitzar un Pessebre Monumental la va encetar l’Ajuntament de Blanes l’any 1998. Va ser llavors quan el consistori ho va encarregar a l’Agrupació Pessebrista de Blanes, qui se n’ha ocupat des de llavors. Ara bé, els darrers 10 anys, la veterana entitat compta amb un gran suport tant per dissenyar com per elaborar i fer realitat el muntatge.

 

Es tracta d’una cinquantena d’alumnes de l’Institut Serrallarga de diverses branques d’estudi. La suma d’esforços dels dos col·lectius intergeneracionals de l’Agrupació Pessebrista i del centre educatiu blanenc de secundària ha fet possible que no es perdés aquesta tradició nadalenca, que gaudeixen petits i grans durant unes festes tan entranyables.

 

Qui actua de nexe comú entre els dos col·lectius és tot un artista dels muntatges, en Rafa Guzman. Per part de l’Agrupació Pessebrista participen principalment Jaume Ametller i Jaume Sagrera, i per la banda de l’Institut Serrallarga, els estudiants estan coordinats per cinc professors: Susagna Castilla, David Fontalva, Albert Álava, així com Montserrat Moraleda, Marta Brugulat i Marta Trepat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Francesc Arasa: “Volem un turisme sostenible i de qualitat sense massificacions”

Notícia següent

Manresa inicia la plantació d’arbrat al passeig de Riu

Notícies relacionades