Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

Blanes oficialitza la seva voluntat de formar part del GALP Costa Brava Sud-Maresme

Avatar photo

La sessió es va suspendre uns minuts per fer una Junta de Portaveus d’urgència quan es tractava la nova Relació de Llocs de Treball, que finalment es va aprovar

Un dels punts més destacats del ple celebrat ahir per l’Ajuntament de Blanes va ser l’aprovació per unanimitat la voluntat de formar part de la Junta Directiva de l’Associació Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) Costa Brava Sud-Maresme. De fet, des de fa temps el consistori blanenc col·labora activament amb la Confraria de Pescadors i el GALP per al desenvolupament de projectes.

Un dels passos més decisius ha tingut lloc el gener d’aquest 2023, quan l’Ajuntament de Blanes va signar la carta de suport a la candidatura del GALP Costa Brava Sud-Maresme pel període 2023-2027, en el marc del Fons Europeu Marítim de la Pesca i Aqüicultura (FEMPA). Aquest recolzament es deu a què aquest organisme contribuirà al desenvolupament i reactivació econòmica del territori.

La constitució del GALP Costa Brava Sud-Maresme ha estat un pas imprescindible per poder optar a aquests ajuts econòmics europeus. Els grups d’Acció Local Pesquers són entitats sorgides per dissenyar i desenvolupar estratègies per a la gestió d’aquestes subvencions amb les prioritats definides pel territori mateix.

Aprovació Relació de Llocs de Treball amb Junta de Portaveus inclosa

L’aprovació del primer dels quatre punts a l’ordre del dia relacionat amb la plantilla de treballadors municipals va incloure un fet no inèdit, però sí inusual: aturar el ple per celebrar una Junta de Portaveus per urgència. Va ser a petició de diversos regidors arran que durant la presentació del tema l’alcalde va interpel·lar l’Interventor Municipal respecte un informe desfavorable a aquest punt.

Un cop escoltades les seves explicacions, Àngel Canosa va preguntar a l’Interventor si l’esmentat informe tenia o no efectes de suspensió en relació a l’acord que s’havia de votar. Malgrat el funcionari habilitat nacional va reiterar que no en tenia, diversos edils van insistir en la demanda que es suspengués la sessió per celebrar una Junta de Portaveus per urgència, cosa a la qual finalment va accedir el batlle.

La reunió no va allargar-se gaire, i un cop realitzada es va reprendre el ple que va aprovar el punt per 14 vots a favor (ERC-PSC-JxB, així com dos dels regidors no adscrits: Mario Ros i Rosa Aladern), i 7 abstencions de BECP, C’s i els dos regidors no adscrits José Morcillo i Sergio Atalaya. Pel que fa als altres tres punts relacionats amb el personal municipal, van prosperar per unanimitat: la modificació del conveni de condicions de treball del personal; el reconeixement a favor de l’increment de retribucions del 25% i l’aprovació inicial del Reglament del Teletreball.

Resta de punts a l’ordre del dia

La resta de punts a l’ordre del dia van prosperar majoritàriament per unanimitat, llevat del 15è, la requalificació puntual d’una franja de terreny, que es va aprovar amb l’única abstenció de BECP. Així doncs, el ple d’ahir va aprovar la nova correlació de representants als òrgans col·legiats d’ençà que es va incorporar un nou regidor al plenari.

També va prosperar per unanimitat –llevat d’una abstenció de C’s per estar relacionat amb l’empresa- avocar l’exercici de competència que exerceix el Consell Comarcal de la Selva per defensar els interessos de l’Ajuntament de Blanes al procediment de concurs voluntari de creditors de Nylstar. D’igual manera, els dos següents punts que van servir per debatre dues modificacions els van aprovar tots i totes les 21 regidores: l’ordenança per a l’impuls de l’activitat econòmica i de foment d’activitats d’interès públic, i l’ordenança fiscal de les taxes per activitats a la via pública amb finalitat lucrativa.

Per últim, també va haver unanimitat en l’aprovació definitiva de la modificació del Pla Parcial Costa Brava. Com és habitual en totes les sessions plenàries ordinàries, el ple es va tancar amb l’apartat de Precs i Preguntes. Val a dir que al principi del ple l’alcalde va haver de demanar que retiressin els cartells i la pancarta que van aixecar diverses persones al públic que demanaven una platja on puguin anar-hi els gossos.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

19 − 8 =

Notícia anterior

Un home perd la vida en un accident de trànsit a Canillo

Notícia següent

Els nois i les noies dels tàndems amb l’Escola Municipal de Música mostren el seu talent

Notícies relacionades