Blanes obrirà dilluns la Ciutat Esportiva al 30% i les instal·lacions exteriors al 50%

El Departament d’Esports ha informat les entitats esportives sobre l’aforament màxim que tenen tots els equipaments durant aquest primer tram d’obertura progressiva

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Atenent a les prescripcions del ‘Pla d’Obertura Progressiva d’Activitats’ del Departament de Salut aprovat pel PROCICAT, i pulicat ahir dissabte al DOG, el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes ja ho té tot a punt per complir les noves prescripcions. En previsió de l’entrada en vigor de les noves mesures a partir de demà dilluns, aquest passat divendres va informar a les entitats esportives sobre aquestes mesures.

Bàsicament, es tracta d’aplicar el tram 1 de la nova etapa de desescalada, que contempla que es poden obrir els equipaments esportius a l’aire lliure amb un aforament màxim del 50%, i amb un control d’accés. Pel que fa a les instal·lacions esportives en espais tancats, l’aforament màxim és més reduït, amb un màxim del 30%, i cal respectar dos altres requisits: cal demanar cita prèvia i no es podran utilitzar vestidors.

També cal tenir en compte que, de moment, l’activitat competitiva encara continuarà suspesa, per tant no hi haurà partits, només entrenaments de les diferents disciplines esportives. L’altra normativa del nou ‘Pla d’Obertura Progressiva d’Activitats’ que afecta l’ús dels equipaments esportius de Blanes és que continuarà vigent tant el confinament nocturn, des de les 10 de la nit fins les 6 del matí de l’endemà, com el perimetral municipal durant els caps de setmana, des de les 6 del matí del divendres fins les 6 del matí de dilluns.

La Ciutat Esportiva i diverses instal·lacions municipals tornen a activar-se

A partir de dilluns vinent, 23 de novembre, la Ciutat Esportiva Blanes tornarà a l’activitat i reobrirà les diferents instal·lacions perquè es puguin utilitzar de dilluns a divendres fins a les 9 de la nit, i els dissabtes als matins, a excepció dels camps de futbol, que romandran tancats el cap de setmana. També obriran a partir de la setmana vinent la resta d’activitats, com ara els camps de futbol de Ca la Guidó i Can Borell, la Pista Esportiva de Mas Florit i les Pistes de Petanca.

Sigui quina sigui la disciplina esportiva, totes les activitats hauran de finalitzar a les 9 de la nit per donar temps de tornar a casa en compliment del confinament nocturn. Per aquest motiu, el Departament d’Esports ha demanat explícitament a les entitats que informin de les respectives redistribucions d’entrenaments abans de la nova represa d’activitat. En cas que, per la raó que sigui, no es pugui entrenar dins la franja horària establerta, es posaran en consideració tots els casos.

Les entitats esportives també hauran de tenir en compte que, en el cas que comparteixin l’espai, caldrà complir l’aforament màxim permès, de manera que la suma total d’usuaris i usuàries simultànies en un mateix indret, no podrà superar mai l’aforament màxim. Per exemple: si hi ha dues entitats entrenant en un espai per a un màxim de 40 persones, en aquest primer tram només ho poden utilitzar un 30%, de manera que caldrà posar-se d’acord respecte cada col·lectiu i comunicar-ho al Departament d’Esports.

Mesures sanitàries bàsiques en compliment de la prevenció COVID-19

Igual que ja s’havia estat aplicant abans que s’apliqués la nova fase de mesures coincidint amb la segona onada de la pandèmia, les entitats esportives hauran de seguir les indicacions establertes al Protocol de Reobertura inicial. Per aquest motiu, caldrà que continuïn disposant diàriament del Protocol de Traçabilitat, prendre temperatures, rentat de mans, etc.

Pel que fa a la mascareta, també està obligat dur-la adequadament col·locada (és a dir: tapant el nas i la boca, no per sota del nas), i l’única excepció continuen sent els esportistes, que se la podran treure en cas que estiguin practicant esport dins el terreny de joc. Altres normatives que caldrà seguir complint són els horaris d’entrada i sortida, així com la neteja dels espais esportius corresponents.

La informació que s’ha enviat a les entitats també inclou un llistat on es detalla l’aforament d’obligat compliment dels diferents espais esportius municipals, on es vetlla pel compliment de la mesura que contempla el 50% de l’aforament a l’aire lliure i el 30% en espais interiors.

Equipament
Aforament màxim permès
Pista Verda Ciutat Esportiva
23 persones
Pista Vermella Ciutat Esportiva
20 persones
Pista Blava Ciutat Esportiva
20 persones
Pista Groga Ciutat Esportiva
15 persones/tatami
Camp Futbol Ca la Guidó
50 persones
Camp de Futbol de Can Borell
58 persones
Camp de Futbol Ciutat Esportiva Blanes
67 persones
Sala Gim 1
4 persones
Sala Gim 2
4 persones
Sala Gim 3
6 persones
Sala Gim 4
3 persones
Sala Gim 5
6 persones
Sala Boxa – Espai Sacs
6 persones
Sala Boxa – Espai Ring
2 persones
Sala Boxa – Espai Màquines
2 persones
Pistes Municipals de Petanca
24 persones
Pista Mas Florit
15 persones