Blanes lliura 4.100 mascaretes anti-COVID de Nylstar pels usuaris de Càritas, El Bon Samarità i Creu Roja

Les han confeccionat dos grups de voluntàries-costureres amb material lliurat gratuïtament per l’empresa

Coincidint amb la vigília de la Nit de Nadal, s’han lliurat 4.100 mascaretes a tres de les principals entitats socials del municipi que tenen cura, de manera especial, de famílies vulnerables. Es tracta de Càritas Interparroquial, El Bon Samarità i Creu Roja, que s’encarregaran de distribuir el material de protecció sanitària als seus respectius usuaris i usuàries.

L’acte l’ha encapçalat l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat dels representants de les tres ONGs: Salvador Serres (Càritas); Jaume Torrado (El Bon Samarità) i Norma Rivas (Creu Roja). També han participat el regidor de Serveis Municipals, Pere Lopera; el cap responsable de la Divisió de Mascaretes de Nylstar Blanes, Carlos Caballero; i les coordinadores dels dos grups de voluntàries-costureres que han cosit les mascaretes: Rosa Serrano i Antònia Coll.

4.100 mascaretes confeccionades amb material anti-viral

Precisament l’èxit de la iniciativa s’ha degut a la suma d’esforços de tres col·lectius: el grup de voluntàries-costureres que s’han encarregat de cosir les mascaretes; l’empresa Nylstar que ha cedit la roba sense cosir i les gomes per muntar-les; i l’Ajuntament de Blanes. En aquest darrer sentit, la principal tasca efectuada pel consistori ha anat a càrrec dels Serveis Municipals, que han realitzat diverses tasques.

Primer, distribuir a cadascuna de les voluntàries el material per cosir; després recollir les mascaretes un cop han estat muntades, i per últim una feina afegida no prevista que també ha comptat amb el suport de la factoria blanenca. A causa que la roba de les mascaretes està fabricada amb una tecnologia de protecció antiviral permanent, les màquines de costura convencionals no serveixen per poder cosir-les i fer els repunts necessaris.

Per poder agilitzar al màxim la confecció de les mascaretes, Nylstar va cedir la utilització de dues de les màquines de cosir de la factoria. Ara bé, calia accedir a l’empresa, agafar la maquinària que estava encabida amb la seva pròpia taula i accessoris, i transportar-les totes dues primer a un dels grups de costureres voluntàries i, posteriorment, al segon grup que també n’ha hagut de menester.

Una mascareta inhibidora del virus i 100% reciclable

Les mascaretes lliurades a les tres ONG de Blanes estan fabricades 100% amb el seu teixit Meryl© Skinlife Force, que compta amb una tecnologia de protecció antiviral permanent. Això permet protegir-se completament enfront la proliferació de bacteris, virus i fongs en el teixit. Aquest darrer detall suposa una important innovació, ja que la gent sol tocar-se la seva cara un cop cada 3 minuts. Molts contagis es produeixen així, al passar del material de protecció a les mans, ja que les mascaretes convencionals no inhibeixen la proliferació de virus i bacteris, i alliberen microfibres que s’escampen per l’aire o acaben a l’interior de l’usuari.

El teixit de Nylstar compta amb una tecnologia pròpia basada en l’ocupació de ions de plata que s’insereixen en la matriu del teixit, provocant que s’inhibeixi la proliferació de virus i bacteris. Gràcies a aquesta tecnologia el teixit també elimina qualsevol tipus d’olor, i pot rentar-se fins a 100 vegades, sense que perdi les seves propietats. A més a més, com que és 100% reciclable i sense acabats químics, aquesta innovació afavoreix l’economia circular.

Un cop ha complert la seva funció, el material es pot recollir i reciclar al 100% en la mateixa factoria Nylstar per a generar un altre producte similar que permetrà crear un altre producte similar, sense haver de deixar una petjada ecològica negativa. Amb aquest objectiu, s’ha creat un servei que se n’encarrega, ja que es porta molts anys investigant la reducció de microfibres tallades en tot tipus de teixits i robes per millorar el seu impacte mediambiental.