Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

Blanes ja ha administrat 3.048 vacunes COVID en locals externs als ambulatoris

Avatar photo

Aquesta setmana s’han reduït els dies al Local Social de Mas Borinot, i al Local de Mas Enlaire s’alternaran amb vacunacions a domicili per a majors de 80 anys i amb graus de dependència

Fins al moment, el balanç del nombre de vacunes contra la COVID-19 que s’estan administrant en ubicacions externes als ambulatoris de Blanes sumen un total de 3.048 primeres dosis. Des del passat 10 de febrer, Blanes ha esdevingut un dels quatre únics punts de la Regió Sanitària de Girona on s’està administrant les vacunes contra la COVID-19 en ubicacions externes, fora dels centres sanitaris, igual que ja es va estar fent la passada tardor, amb motiu de la campanya de vacunació contra la grip.

Aquestes 3.048 vacunacions són el resultat de la suma dels dos col·lectius de persones a qui fins ara se’ls ha estat administrant fora dels ambulatoris, en tres locals cedits pel consistori blanenc. Els tres primeres dies va ser a la Sala de Plens , i posteriorment als Locals Socials de les Associacions de Veïns de Mas Borinot i Mas Enlaire, on s’han continuat fent els darrers dies.

Setmanes
Ubicació
Total
Del 10 al 12 de Febrer
Sala de Plens
515
Del 16 al 19 de Febrer
Local Social Mas Borinot
822
Del 22 al 25 de Febrer
Local Social Mas Borinot
1.305
Del 22 al 25 de Febrer
Local Social Mas Enlaire
406
Total
3.048

Tres espais municipals cedits per allotjar vacunacions contra la COVID-19

Anàlogament a com es va fer en la campanya contra la grip, l’Ajuntament de Blanes, en col·laboració amb l’equip assistencial dels ambulatoris del municipi, ha cedit els locals necessaris per poder fer efectiva la campanya de vacunació contra la COVID, en el nou front de lluita contra l’epidèmia. Durant els primers dies –del 10 al 19 de febrer- es van administrar vacunes a col·lectius professionals prioritzats i a membres dels cossos de seguretat i emergències. La setmana passada s’hi van afegir personal docent de centres educatius públics i privats.

Els homes i dones d’aquests col·lectius van rebre les primeres vacunes a la Sala de Plens, ja que els locals socials disponibles estaven destinats a allotjar Col·legis Electorals dels comicis al Parlament de Catalunya que s’havien de celebrar el 14 de febrer. Posteriorment, l’administració de bacins va seguir fent-se al Local Social de Mas Borinot, que continuarà sent centre de vacunació, almenys durant tot aquest mes de març, amb la possibilitat que s’allargui en el temps.

Paral·lelament, la setmana passada van començar a administrar-se vacunes contra la COVID-19 a un nou col·lectiu, en aquest cas al Local Social de l’AVV de Mas Enlaire. Es tracta dels majors de 80 anys, així com les persones que pateixen algun grau de dependència: Grau 1, dependència moderada; Grau 2, dependència severa; i Grau 3, gran dependència. El grau està mesurat segons la necessitat d’ajuda  que té una persona per realitzar  les activitats bàsiques de la vida diària, i poden afectar gent de totes les edats, no necessàriament només a gent gran.

Per tots aquests motius, les persones a qui s’ha comunicat que se’ls facilitarà la vacuna contra la COVID-19 al local social són les qui tenen un cert grau de mobilitat i podran acostar-se fins al local social. La resta d’afectats i afectades que pertanyen a aquest col·lectiu –tant els i les majors de 80 anys com les qui pateixen algun d’aquests tres graus de dependència- rebran la vacuna al seu domicili, a través de l’equip mòbil que s’hi desplaçarà.

La primera setmana de març es reduirà el nombre de dies

Durant aquesta primera setmana de març, de l’1 al 5, s’ha hagut de racionalitzar l’administració de vacunes contra la COVID-19, segons les previsions d’arribada de dosis que es va comunicar la setmana passada. Per aquest motiu, al Local Social de Mas Borinot només n’administrarà al personal essencial i docents durant dos dies: els propers dijous i divendres, 4 i 5 de març respectivament.

Per la seva banda, l’equip del Local Social de Mas Enlaire té previst alternar durant aquesta setmana les vacunes que se seguiran administrant en aquest espai municipal, amb les que s’aniran a donar als domicilis dels usuaris i usuàries. Això suposarà que la previsió amb què es treballa, pel que fa al col·lectiu de majors de 80 anys i persones amb graus de dependència, és que s’administraran vacunes al local només durant dos dies: el dimarts i el divendres, 2 i 5 de març respectivament.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Finalitza la intervenció de la residència Les Alzines de Tarragona

Notícia següent

Detenen a l’expresident del Barça, Josep Maria Bartomeu

Notícies relacionades