Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

Blanes incrementa els horaris de vacunació COVID al Local de Mas Enlaire

Avatar photo

Els dies 2, 3 i 9 de desembre es vacunarà fins les sis de la tarda, i des d’avui torna a ser una de les seus de referència a la Regió Sanitària Girona

El Local de Mas Enlaire de Blanes s’ha reactivat de nou com a punt de vacunació COVID a nivell de la Regió Sanitària Girona, arran de les noves mesures anunciades pel Departament de Salut de la Generalitat. La Regió Sanitària Girona, en el marc de la nova fase de vacunació disposarà d’un total de sis punts de vacunació poblacional (PVP) que s’encarregaran d’administrar tant les dosis de reforç com les primeres i segones de la vacuna contra la COVID-19.

Aquests PVP estaran oberts a tota la ciutadania. A banda del local de Blanes, els altres cinc estan situats a la Seu de la Generalitat a Girona; al Centre Cultural Molí de l’Anguila de Figueres; la Sala Eudald Graells de Ripoll; el Casal Marià d’Olot; i a Calella, que es trasllada de la Fàbrica Llobet-Guri a l’Espai Mercat.

La  majoria dels punts ja han estat operatius com a centres vacunals en algun moment de la campanya de vacunació i, de fet, tres d’ells –Blanes, Olot i Ripoll- seguien en funcionament actualment com a punts de proximitat per als usuaris de la seva Àrea Bàsica de Salut. En el cas de Blanes, de moment ja s’han ampliat els horaris per vacunar-se durant tres dies.

Seran avui dijous i demà divendres, 2 i 3 de desembre, així com el dijous de la setmana vinent, 9 de desembre. Durant les darreres setmanes, de manera habitual, els dijous i divendres es vacunava els matins, de 9 a 13 h, però durant aquests tres dies s’ampliarà fins les 6 de la tarda.

Com programar una cita prèvia per a la vacuna COVID

També s’està treballant per posar en marxa un altre punt al Baix Empordà. La programació de cita als punts de vacunació poblacionals es podrà fer a través del web https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/inici?qtoken=aea2b252-73ab-4525-b594-3040160fb6f7, i la ciutadania podrà triar entre un dels sis que estan habilitats  a la regió o bé al seu CAP de referència.

Es recomana a la ciutadania que, per qüestions logístiques i organitzaves dels equips, es prioritzi la vacunació amb cita, sense perjudici que cadascun dels punts puguin dur a terme vacunació open day i accions puntuals sense cita. En aquest sentit, la Seu de la Generalitat a Girona serà el punt de referència per a la vacunació sense cita a la regió.

En el transcurs de la campanya de vacunació, els punts vacunals s’han anat adequant al ritme i capacitat del sistema sanitari.  Amb l’avanç de la campanya de vacunació amb les dosis de reforç i per tal de descongestionar els centres d’atenció primària,  s’ha considerat necessari redimensionar la xarxa de punts vacunals del territori.

Les converses entre ajuntaments, el Servei Català de la Salut i les entitats proveïdores han permès disposar d’aquests espais.  Actualment, s’està treballant per reobrir el Centre Cultural Molí de l’Anguila de Figueres properament. Paral·lelament a aquests sis punts poblacionals, la resta dels CAP, també podran seguir vacunant de la COVID-19 als usuaris de la seva àrea de salut amb cita prèvia.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detingut un home al Baix Camp especialitzat en furts a l’autopista amb el mètode ‘punxarodes’

Notícia següent

Incendi a la Vall de l’Arrabassada de Tarragona

Notícies relacionades