Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

Blanes estrena ‘Cinema als Barris’ dimecres amb la comèdia ‘Uno para todos’

Avatar photo

La primera projecció de la 3a edició de les sessions gratuïtes a l’aire lliure s’allotja aquest dimecres 7 de juliol a les 22’00 h a la plaça de davant la Biblioteca Comarcal, al Racó d’en Portas

Fotograma de la pel·lícula “Uno para todos” on apareix David Verdaguer. Imatge cedida per l’Ajuntament de Blanes

A Blanes, tot està a punt perquè aquest dimecres comenci la tercera edició de ‘Cinema als Barris’, una experiència especialment apreciada i agraïda ara que la calor ja comença a apretar i ve molt de gust gaudir de les nits estiuenques a l’aire lliure. La sessió inaugural tindrà lloc, com dèiem, aquest dimecres 7 de juliol a les 10 de la nit, a la plaça de davant la Biblioteca Comarcal, al barri del Racó d’en Portas.

Com totes les sessions –n’hi haurà un total de sis en aquesta tercera edició del 2021- es farà a l’aire lliure, gratuïtament, i seguint estrictament totes les mesures COVID de prevenció. L’entrada al recinte del públic es farà de forma esglaonada i per rigorós ordre d’arribada. Es farà un registre dels assistents en cas que calgui fer una traçabilitat futura.

Cada persona o grup de persones s’asseurà a les cadires disposades per l’organització, i no es permetrà alterar la seva distribució, així com tampoc aglomeracions dins el recinte o trobades entre diferents grups de persones. No es permetrà el consum d’aliments i/o begudes, almenys mentre no hi hagi un canvi en l’actual normativa COVID vigent.

Durant la projecció es recomana no entrar ni sortir del recinte, llevat que sigui per motius excepcionals. Finalment, cal tenir en compte que cada setmana l’aforament anirà canviant en funció de l’espai de projecció que s’ha consensuat.

‘Uno para todos’, protagonitzada per David Verdaguer

Per posar en marxa l’activitat s’ha programat una comèdia estrenada tot just l’any passat: ‘Uno para todos’. Si bé el títol podria induir a pensar que es tracta de l’enèsima adaptació cinematogràfica de la coneguda novel·la d’Alejandro Dumas –‘Los Tres Mosqueteros’-, en realitat ens trobem davant un film que agradarà en general al públic a qui va destinat ‘Cinema als Barris’.

És a dir: al públic infantil i familiar, una comèdia amable, però al mateix temps plena de contingut, anant més enllà de voler explicar una història entretinguda. Potser el seu principal reclam és el seu protagonista, l’actor malgratenc David Verdaguer –conegut ara per protagonitzar el programa de TV3 ‘Tabús’-, però quedar-se amb aquesta dada no seria just per la història que es planteja i l’acurat treball que ens ocupa.

Dirigida per David Ilundain, es tracta tot just de la seva segona incursió en el món dels llargmetratges, després d’haver dirigit diversos curtmetratges i haver treballat com escript a les sèries de televisió ‘El Comisario’, ‘Física o Química’, i ‘El Secreto de Puente Viejo’, entre d’altres. La seva òpera prima va ser ‘B, la película’, inspirada en el conegut ‘Cas Bárcenas’, per la qual va conrear nombrosos reconeixements.

Pel·lícula basada en fets reals multi guardonada i/o nominada

Basada en una història real, ‘Uno para todos’ ens parla de l’Aleix –personatge que interpreta David Verdaguer, un professor interí que decideix afrontar un nou repte i acceptar un treball com a tutor d’una classe de sisè de primària en un petit poble totalment desconegut per ell, Caspe. Quan comencen les classes, haurà de fer front a una difícil situació.

Es tracta d’un nen malalt que ha d’integrar-se a la classe després d’haver estat un temps absent per culpa de la seva malaltia. A mesura que intenta ajudar al seu alumne, se n’adona que gairebé cap de la resta dels companys no volen que el nen es torni a incorporar a la classe. Completen l’elenc artístic Patrícia López Arnaiz, Clara Segura, Ana Labordeta, Betsy Túmez, Jorge Pobes i Valèria Endrino.

La pel·lícula ha guanyat diversos premis: a la secció oficial del Festival de Miami i del Barcelona Film Festival, així com als Premis José Maria Forqué. També va ser nominada tant als Premis Gaudí com als Premis Goya i als Premis Feroz, en tots tres casos per David Verdaguer com a millor actor. Rodada en escenaris de la província de Barcelona, el film sense cap mena de dubte farà les delícies dels qui tinguin ganes de gaudir d’una pel·lícula entretinguda, per riure, però amb contingut i amb una excel·lent realització.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de Girona convoca els Premis Xarxa Gironina per a la Reforma Horària

Notícia següent

Impossible demanar hora per vacunar-se a Tarragona

Notícies relacionades