Blanes escalfa motors per la Temporada d’Estiu

  Aquestes setmanes s’aniran instal·lant nous serveis complementaris, i els propers dies, amb el 100% de càmpings ja oberts, es posaran en marxa més hotels

  Durant aquests darrers dies l’Ajuntament de Blanes ja ha arrencat els primers preparatius de cara a la Temporada d’Estiu, després que durant la passada Setmana Santa ja va posar en marxa una primera avançada de serveis a peu de platja. El primer pas ha estat anivellar la sorra de totes les platges, repartir-la i redistribuir-la perquè estigui en condicions d’allotjar els nous elements que s’hi aniran instal·lant.

  Des de les vacances d’abril, els temporals que s’han anat succeint –el més recent encara batega- han canviat l’orografia de les platges que ja es van aplanar amb motiu de la Setmana Santa. Ara toca reiniciar la feina i tornar a repartir la sorra, per això s’han destinat sis màquines excavadores, estan acabant de treballar zona per zona la façana litoral de tota la vila on comença la Costa Brava.

  Serveis de dutxa, accessibilitat, papereres reciclatge i abalisament

  Un cop hagin finalitzar les tasques d’anivellament de la sorra, s’aniran instal·lant tots aquells elements de serveis a les platges per fer el seu ús més còmode, tant per blanencs i blanenques com per visitants. En total, hi haurà repartides 26 dutxes al llarg de tota la costa, algunes d’elles adaptades perquè les puguin utilitzar persones amb mobilitat reduïda.

  En l’àmbit de fer més accessibles les platges, es posaran passeres d’accés per arribar des de l’entrada de la platja fins a prop del mar, així com zones d’ombra, línies de vida, vestidors, lavabos adaptats i altres serveis coincidint amb l’inici del Servei de Vigilància i Socorrisme, com per exemple la ‘Cadira Amfíbia’. Papereres de reciclatge, panells d’informació, senyalització COVID i diversos elements són altres serveis que també s’incorporaran.

  Posada en marxa establiments hotelers, amb el 100% de càmpings oberts

  Pel que fa al sector de l’hostaleria, per Setmana Santa ja va fer una primera avançada amb alguns dels establiments que van obrir. Ara, coincidint amb aquesta segona quinzena de maig, ja hi ha diversos hotels que han anunciat la seva obertura, una excel·lent notícia tenint en compte que bona part d’ells ni tan sols van poder permetre’s fer-ho l’estiu passat, per manca de reserves.

  Aquest mateix cap de setmana obrirà l’Hotel Horitzó by Pierre et Vacances, i al llarg de les properes setmanes també ho faran el Petit Palau, Stella Maris, Chekin, Sa Malica i Costa Brava, així com l’Hostal Miranda. Altres establiments hotelers més grans -Blau Mar, Blau Cel, Beverly Park i Pi Mar- tenen previst posar-se en marxa bé a partir del 15 de juny, o bé coincidint amb la Revetlla de Sant Joan. I és que llavors no és que tan sols comenci l’estiu meteorològic: Blanes acollirà una competició estatal nàutica –organitzada pel Club de Vela Blanes- que atraurà tant participants com acompanyants durant la setmana que s’allargarà.

  La progressiva obertura d’hotels coincideix amb el 100% dels càmpings que hi ha a Blanes plenament oberts. Bona part ja ho van fer per Setmana Santa, tot i que d’altres ho han anat fent els darrers dies. Dels nou càmpings que hi ha en total, la majoria tenen previst estar funcionant fins a l’octubre, tot i que també n’hi ha que ja avancen que no tancaran fins al desembre. Per últim, pel que fa als Apartaments Turístics, dels 15 que hi ha només en queden 7 per obrir.

  Servei de Salvament, Vigilància i Socorrisme + Agents Ciutadans

  Coincidint amb la segona quinzena del mes de juny es posarà en marxa a les platges de Blanes el Servei de Salvament, Vigilància i Socorrisme gestionat directament des de l’Ajuntament de Blanes, a través de Protecció Civil. Durant tot l’estiu vetllaran perquè l’estada a les platges de la vila sigui segura des de tots els punts de vista.

  Per segon any consecutiu, també s’incorporaran a les platges de Blanes els Agents Ciutadans, amb una feina exclusiva molt específica: fer complir la normativa COVID pel que fa a mesures de distàncies de seguretat i aforament. L’any passat la seva tasca va ser especialment difícil a la zona de bany de Blanes comparativament més petita: Cala Bona, on es va haver de fer un tancament físic per l’allau de visitants que hi havia.

  De cara a l’estiu d’aquest 2021 ja s’està treballant en la instal·lació d’unes tanques que siguin encara més efectives que l’any passat. Tot plegat, en un Pla de Seguretat coordinat per Protecció Civil amb el suport de la Policia Local de Blanes i els Serveis Municipals, les populars Brigades, el Servei de Medi Ambient i el Departament de Neteja i Residus.