Blanes compromesa amb el Dia Mundial de Lluita Contra el Càncer

Avui dissabte, 4 de febrer, se celebra el Dia Mundial de Lluita Contra el Càncer

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El vespre d’aquest passat divendres, coincidint amb la vigília de la commemoració del dia mundial, la façana principal de l’edifici consistorial ja va començar a tenyir-se de color verd. I és que avui dissabte, 4 de febrer, se celebra el Dia Mundial de Lluita Contra el Càncer, i a Blanes es viurà enguany amb dues accions principals.

Una d’elles, la més simbòlica, és la que es va posar en marxa ahir i que continuarà en marxa durant tot el cap de setmana, comptant amb el suport de l’Ajuntament de Blanes. Cada nit, fins dilluns vinent, la façana principal de l’edifici consistorial es tenyeix de color verd, que identifica la lluita contra el càncer en l’àmbit internacional, perquè és el color de l’esperança.

La promotora d’aquesta acció, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes –més concretament, dels Serveis Municipals, les Brigades- és l’Associació Contra el Càncer de Blanes. De fet, no és inhabitual que la façana consistorial aparegui periòdicament tenyida de diferents colors a través de la il·luminació, ja que al llarg de l’any l’Ajuntament de Blanes dona suport a diferents campanyes de sensibilització, o bé se suma a la commemoració de diversos dies internacionals.

Campanya ‘La Compra de la Teva Vida’

D’altra banda, tothom qui vulgui contribuir a recollir diners per a la investigació i per donar suport a les persones amb càncer i llurs famílies, ho poden fer a Blanes durant una setmana, comptant amb la col·laboració d’una cadena d’alimentació. Es tracta de la campanya ‘La Compra de la Teva Vida’, que permetrà la ciutadania col·laborar en una recaptació que es farà a través de les línies de caixes de diversos supermercats i botigues d’arreu de Catalunya.

Els establiments col·laboradors ofereixen als seus clients la possibilitat d’ampliar l’import del tiquet de la seva compra des d’1 euro i contribuir així a la millora de la vida de les persones que pateixen aquesta malaltia. Els donatius a partir d’un euro es van començar a poder fer des d’aquest passat divendres, 3 de febrer, en una campanya que s’allargarà fins diumenge de la setmana vinent, dia 12.

A les comarques gironines s’han adherit diverses cadenes d’establiments, i pel que fa a Blanes tothom qui vulgui col·laborar ho podrà fer anant a comprar a qualsevol dels dos establiments que els supermercats ‘Consum’ té en aquest municipi. Les altres tres cadenes d’alimentació que també col·laboraran els propers dies, però que no faran seguiment aquí, o bé no hi tenen locals són Casa Ametller, Jodofi i Novavenda.