Blanes se suma al Dia Estatal de l’Artritis

S’il·luminarà la façana de l'Ajuntament de color verd

Les persones que aquests dies passin per davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes, situat al Passeig de Dintre, apreciaran que la seva façana principal està il·luminada de color verd. La raó és perquè aquest color simbolitza el grup de malalties reumàtiques o col·lagen paties que inclouen les cròniques i greus a llarg termini, com ara l’artritis reumàtica, les espondili artropaties, el lupus o l’esclerodèrmia.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Blanes dóna suport a la petició que li va fer arribar a principis de setembre la Coordinadora Estatal d’Artritis, ConArtritis, una entitat sense ànim de lucre que dóna atenció a les persones que pateixen aquesta malaltia. Més concretament, atenent a les actuals restriccions energètiques, l’entitat ha demanat al consistori blanenc que s’il·lumini de color verd algun element emblemàtic del municipi coincidint amb l’1 d’octubre que s’escau avui dissabte, coincidint amb el Dia Estatal de l’Artritis.

Per això, durant tot aquest cap de setmana s’il·luminarà la façana de color verd, per donar suport a la celebració del Dia Estatal de l’Artritis, una acció emmarcada dins de la campanya d’Octubre, mes dedicat a l’artritis i l’espondilartritis. Se celebra durant tot aquest mes perquè el 12 d’octubre es commemora el Dia Mundial de l’Artritis i les Malalties Reumàtiques, una efemèride instaurada l’any 1996 amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania i recolzar tant als pacients que la pateixen com als seus familiars.

Des de ConArtritis consideren que la seva malaltia és una gran desconeguda pel públic en general i que actualment la societat no està sensibilitzada respecte què els passa a les afectades i afectats, així com a llurs famílies, en el decurs d’una dolència que evoluciona a través dels anys. Deixa seqüeles físiques i psicològiques d’un gran impacte, molt difícils de superar, per això una de les fites és fer divulgació sobre què és  tant al mateix entorn científic com en la societat.