Blanes celebra la cloenda d’una nova fase de ‘Blanes Arran de Mar’

Es farà la inauguració oficial dels nous murals que s’ha encarregat de dissenyar i pintar OdieARTE

Dissabte vinent el Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire es vestirà de festa per acollir la cloenda d’una nova fase del projecte singular ‘Blanes Arran de Mar’.

Hi està convidat a assistir tothom qui tingui ganes de veure i comprovar de prop l’autèntica transformació que s’ha completat aquests dies, després que l’any passat es va iniciar de manera incipient.

La festa començarà a 2/4 de 7 de la tarda, amb una cercavila formada per la Colla de Diables Sa Forcanera i la Colla Gegantera de Blanes, que sortirà des de la Plaça 11 de Setembre.

Després d’un curt recorregut, finalitzarà davant l’entrada principal del recinte, on hi haurà els parlaments institucionals i la inauguració oficial dels nous murals que s’ha encarregat de dissenyar i pintar l’artista Odie (@odiarte_muralism) o, si ho prefereixen, Àlex Gómez.

Jornada Gastronòmica amb 3.000 tapes de productes locals i del mercat

La segona part de la festa, que s’allargarà fins a les 11 de la nit, serà una Jornada Gastronòmica on s’oferiran productes del mateix Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, completats amb d’altres d’empreses i establiments blanencs.

Sense cap mena de dubte n’hi haurà per triar i remenar, per complaure tots els gustos, ja que es calcula que es confeccionaran unes 3.000 tapes.

Les confeccionaran majoritàriament responsables de les parades del mercat, que inclouen des de xarcuteries i peixateries fins a llegums seques, passant per espècies i fruits secs, carns selectes i formatges, entre d’altres.

Per completar l’oferta alimentària es comptarà amb la col·laboració de Cervesa Marina, Cava Laviret, Cava Ses Vernes, Vinàlium, El Cep i els tastets que confeccionarà La Balma.

La Jornada Gastronòmica oferirà tot això i molt més servit a preus populars, és a dir: els tiquets pels tastets i begudes aniran des d’1 € el més barat fins als 3 € el de cost més elevat.

Tot plegat completat amb una exposició de fotografies antigues de Blanes, i la música en viu a càrrec de la Banda del Col·legi Santa Maria, que contribuirà al fet que l’ambient sigui més festiu que mai per celebrar una nova etapa que s’espera que contribueixi a reeixir aquest popular mercat.

Nous murals a la façana i embelliment de les parades del Mercat

La celebració de dissabte serà un punt i seguit del projecte singular ‘Blanes Arran de Mar’ en què el Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes porta treballant-hi des de fa dos anys. L’objectiu de ‘Blanes Arran de Mar’ és enfortir i dinamitzar el seu teixit econòmic local, i molt especialment el sector del comerç urbà.

Per això, una part del projecte en què ja es va començar a treballar l’any passat és el Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, un nexe comercial indiscutible entre el nucli urbà i el nou eix comercial del Pla Parcial.

Al Mercat d’Abastaments s’ha continuat fent la tasca d’embellir i fer reeixir el recinte on s’acumulen les parades tancades, perquè tornin a obrir persianes i revifar l’activitat. Aquests dies s’estan ultimant els darrers detalls de l’operació d’embelliment del recinte per dins i per fora.

Des de principis d’aquest mes de novembre, el mateix artista que l’any passat es va encarregar de dissenyar i realitzar el mural a la façana principal, @odiarte_muralism està pintant nous murals exteriors.

Simultàniament, també s’estan embellint les parades que fa temps romanen tancades a l’interior del recinte, a força de pintar a les seves persianes diversos motius que identifiquen el municipi on comença la Costa Brava: des del característic Templet de Linné del Jardí Botànic fins a l’Ermita de l’Esperança, passant per la Colla de Diables o els Gegants de Blanes, en Gastó i na Caterina.

Una altra acció que ja s’està començant a fer realitat és la crida perquè persones emprenedores que tinguin un projecte el facin realitat obrint el seu negoci en alguna de les parades tancades del Mercat d’Abastaments.

Durant sis mesos no hauran de pagar el lloguer d’ocupació del local per ajudar-los a començar, a través d’un conveni signat amb diferents propietaris de la Comunitat de Propietaris del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire.

Les propostes de negoci es poden presentar al Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament. ‘Blanes Arran de Mar’ està subvencionat per l’Ajuntament de Blanes i la Diputació de Girona, en el marc del Projecte Singular de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica.