Blanes celebrarà el Dia Internacional dels Arxius del 9 de Juny amb visites guiades per la Ruta ‘El Blanes Desaparegut’

  L’Arxiu Municipal convida el proper dimecres 9 de Juny a descobrir aquest tresor històric a través dels fons d’imatges que es mostraran en dues visites a les 10 h i a les 18 h

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Amb l’objectiu de commemorar el Dia Internacional dels Arxius, que se celebra el 9 de juny, demà dimecres l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Blanes (AMBL) ha organitzat una experiència que, sense cap mena de dubte, atraurà tothom a qui l’interessi la història d’aquesta vila on comença la Costa Brava. En especial, als amants de conèixer detalls desconeguts.

  Es tracta de dues visites guiades que tindran lloc aquell mateix dia 9 de juny, coincidint amb el Dia Internacional dels arxius, a càrrec del tècnic d’aquest servei, Aitor Roger. Se n’han programat dues: la primera a les 10 del matí i la segona a les 6 de la tarda. Totes dues transcorreran per diversos racons de la vila, a l’aire lliure.

  Descobrir ‘El Blanes Desaparegut’

  Presentada amb el títol ‘El Blanes Desaparegut’, l’objectiu de la ruta és justament aquest; redescobrir o descobrir per primera vegada bocins de la història del municipi a través dels indrets per on transcorrerà la visita guiada. Per completar les explicacions a peu de carrer, Aitor Roger també s’ajudarà de diverses fotografies que formen part dels fons i col·leccions d’imatges que es conserven a l’Arxiu Municipal de Blanes.

  Les visites guiades són de caràcter gratuït, i per participar-hi cal fer una inscripció prèvia al correu arxiu@blanes.cat, o bé trucant al telèfon de l’Arxiu Municipal de Blanes: 972 355 268. Les places són limitades, i el punt de trobada serà justament a l’entrada del servei cultural. Val a dir que se seguiran les mesures sanitàries vigents en el moment de la visita.

  L’objectiu del Dia Internacional dels Arxius és posar de relleu el caràcter essencial dels arxius per a garantir una gestió eficaç, responsable i transparent, així com per protegir els drets de la ciutadania, assegurar la memòria individual i col·lectiva, comprendre el passat, documentar el present i preparar el futur. Així s’expressa en la Declaració Universal dels Arxius, aprovada per la UNESCO en la seva 36a Conferència General de París, el 10 de novembre de 2011.