Blanes aspira a les Quatre Flors d’Honor de Viles Florides 2021

  L’alcalde, Àngel Canosa, ha donat la benvinguda al jurat i després han fet el recorregut que demostra la gran quantitat de punts enjardinats que hi ha a la vila on comença la Costa Brava

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  Una ciutat com Blanes, que té entre els seus atractius el Jardí Botànic Marimurtra, no és casualitat que allotgi al llarg de tot l’any una gran quantitat de mostres florals en llocs públics i privats. A Blanes hi ha prop de 360.000 m2 de zones verdes on hi ha representades més de 400 espècies de plantes i més de 60.000 individus, dels quals els arbres i els arbusts representen prop del 75% de les espècies.

  La Vila on comença la Costa Brava es pot ventar de tenir una extensa representació del veritable significat que tenen les ‘Viles Florides’. No tan sols en aquests grans espais, sinó també en petits racons, carrers i carrerons, rotondes i parterres repartits arreu de la vila. Tot això sense comptar l’espai redescobert amb un esclat de fauna i flora que és actualment la Desembocadura de la Tordera.

  Blanes, ‘Vila Florida’ que aspira a les 4 Flors d’Honor

  Amb aquests antecedents, doncs, no és insòlit que l’Ajuntament de Blanes apostés fa cinc anys per sumar-se al moviment de les Viles Florides, on actualment compta amb el reconeixement de les Tres Flors d’Honor que llueixen en diferents entrades d’accés a la població. Ara l’objectiu que s’ha fixat el Servei de Medi Ambient del consistori blanenc és aconseguir les preuades Quatre Flors d’Honor.

  Aquest dimecres han visitat Blanes els representants del jurat que decidirà quin guardó s’atorga a la vila, en una puntuació que va des de una fins a un màxim de cinc Flors d’Honor. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada, els ha donat la benvinguda i han encapçalat una breu trobada sobre el terreny en una de les zones enjardinades que hi ha al Passeig de Mar, acompanyats per la tècnica de Medi Ambient, Dolors Rosell, i la responsable de l’empresa de manteniment de jardineria, Núria Membrives.

  Després, el jurat ha continuat el recorregut per diversos llocs d’interès amb l’objectiu de demostrar que Blanes compta amb una gran quantitat de punts enjardinats i amb flors plantes disseminats al llarg de tot el municipi. També hi ha aquells petits racons que no estan tant a la vista, petits oasis amagats que obren una escletxa a un munt de sensacions i on esclaten les sensacions visuals i olfactives que desperten les flors i les plantes.

  El moviment ‘Viles Florides’, un valor en alça any rere any

  ‘Viles Florides’ és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya i Andorra a través d’espais verds urbans i enjardinats. En aquest sentit, fa un reconeixement al recorregut i accions que duen a terme els municipis que participen en la competició en la millora i potenciació dels espais verds urbans, la seva gestió sostenible, la conscienciació ciutadana, l’educació ambiental i la creació d’un entorn propici per a la recepció i estada, tant dels residents com dels visitants.

  En el cas de Blanes, a banda que allotja el Jardí Botànic Marimurtra, hi ha d’altres al·licients relacionats amb la filosofia que promou el moviment Viles Florides. Un d’ells són les populars Estores de Corpus que se celebren des de fa dècades al centre de la vila, on participen desenes de voluntaris i voluntàries elaborant les aromàtiques catifes on la matèria prima són els elements vegetals naturals.

  Després de la visita d’avui, l’Ajuntament de Blanes lliurarà un dossier que recull el més atractiu del municipi que recolzi la petició d’obtenir el major nombre possible de ‘Flors d’Honor’. El veredicte es farà públic després de l’estiu, entre els mesos de setembre i octubre, coincidint amb la Gala d’entrega de les guardons de les ‘Viles Florides’.