Blanes acull un Escape Room en llocs emblemàtics i locals buits

S’ha convidat persones emprenedores interessades en obrir un negoci, amb l’objectiu que els 130 locals buits detectats a la vila aixequin persianes

Aquest cap de setmana Blanes acollirà dues sessions d’un Escape Room Extern adreçat, principalment a persones emprenedores que s’han interessat en obrir un negoci. L’objectiu és que, al mateix temps que poden participar al joc amb un grup d’amics o en família, visiten llocs emblemàtics de la vila i alguns dels locals buits que hi ha a la població, fer-ho tot més atractiu perquè s’hi estableixin i puguin tornar a aixecar la persiana.

L’acció forma part del Pla de Dinamització i Reactivació Urbana Comercial Urbana de Blanes, més concretament una de les seves línies d’actuació que duu per nom ‘Blanes Arran de Mar’. Es tracta en definitiva, d’un recorregut on s’hi ha integrat alguns dels exemples del total de 130 locals buits que s’han detectat arreu de Blanes, que formen part d’un mapa interactiu consultable en constant actualització: https://promocio.blanes.cat/locals-disponibles-arran-de-mar/.

Localitats Exhaurides des de fa una setmana

Arran que es va donar a conèixer l’activitat, fa més d’una setmana, les localitats per participar-hi es van exhaurir ràpidament, si bé tots i totes les qui se n’han quedat sense s’han pogut inscriure en una llista d’espera per si hi ha alguna cancel·lació de darrera hora. L’Escape Room Extern du per nom ‘El Gran Tresor de Blanes’, un joc de pistes on poden participar grups de fins a 6 persones, i del qual se n’han programat un total de 26 sessions.

Les sessions s’han repartit en 14 que es faran la tarda del dissabte: la primera comença a les 16’00 i la darrera a les 20’20 h; i les altres 12 diumenge al matí, des de les 9’40 fins les 13’20 h, quan es farà la darrera. Es tracta d’una activitat gratuïta. En cap moment està condicionada a què les persones que participen al joc acabin o no fent algun tipus d’activitat econòmica a la vila.

Demà divendres està previst que es doni a conèixer a tots els participants el punt de trobada, ja que la base del joc és que tot sigui molt secret i es tracta que vagin seguint les pistes que s’aniran deixant als diferents indrets que formen part del recorregut. En previsió del què pugui passar, una de les recomanacions que s’ha donat per participar-hi ha estat que, si es fa en família, els nens i nenes tinguin a partir de 8 anys d’edat, ja que s’ha de caminar força. L’acció està subvencionada per l’Ajuntament de Blanes i la Diputació de Girona, i forma part del Projecte Singular de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica.