El Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire va acollir la nit del passat divendres una nova edició d’un esdeveniment que, en aquesta ocasió, ha servit per donar la benvinguda a la nova estació primaveral que el proper dimecres arribarà per deixar enrere l’hivern. Hi havia ganes de passar-s’ho bé, i per això tothom que ja havia assistit a les quatre anteriors ocasions o n’havia sentit parlar no va voler perdre’s l’ocasió de gaudir de nou de l’experiència.
Es tractava de la 5a Jornada Gastronòmica, que va tornar a ser un èxit de públic al llarg de la tarda-vespre del dissabte. L’experiència està organitzada pel Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes amb el suport del Mercat de Mas Enlaire i, després de l’èxit acumulat durant cinc edicions consecutives, es considera plenament consolidada.
El costum de celebrar aquest cicle periòdicament es va començar a instaurar a finals del 2022, quan es va fer la primera edició coincidint amb la festa organitzada per celebrar la transformació que s’havia fet al mercat. La segona va tenir lloc sis mesos més tard, al juny. Va ser llavors quan es va decidir que s’anirien acollint al Mercat de Mas Enlaire cada tres mesos.
Èxit de públic en la 5a Jornada Gastronòmica
La fórmula és ben senzilla però efectiva, i ja compta amb una gran acceptació no tan sols per part dels veïns i clients del barri. També atrau gent dels barris del voltant o inclús visitants que n’han sentit parlar i volen provar l’experiència. El què s’ofereix són tastets a preus populars, confeccionats pels responsables de les diferents parades del mercat.
Tothom ofereix propostes culinàries elaborades expressament per a l’ocasió o, senzillament, amb els productes que venen a les diferents parades. Tapes i begudes que es van servir a preus populars, que anaven des d’1€ fins als 4€ en funció del grau d’elaboració i la matèria prima de què estan fets els tastets. Hi havia des d’elaborades tapes fins a formatges i embotits, passant per altres exquisideses que feien difícil conformar-se amb una sola peça.
L’ambient de festa va acompanyar als participants durant tota la celebració, afegint-hi una novetat. La cantant Nathalia Wojcik va fer una actuació musical en directe coincidint amb l’inici de la Jornada Gastronòmica que va contribuir a amenitzar la vetllada amb un variat repertori de conegudes cançons de tots els temps i diversos grups. D’altra banda, els pares i mares van comptar de nou amb un al·licient que aprecien de manera especial per tenir entretinguda la canalla que els acompanya a l’experiència gastronòmica, però que no hi participen.
Es tracta del servei de canguratge gratuït per a la mainada de 3 a 12 anys d’edat, que va estar en marxa des de les 7 de la tarda fins a les 10 de la nit. Controlat per monitors i monitores, aquest servei va estar a disposició de tots els pares i mares, àvies i avis que vulguin gaudir de la mostra gastronòmica mentre la canalla s’entreté i passa una bona estona. Estava situat al recinte exterior del Mercat de Mas Enlaire, a tocar de la sortida que dona a l’Avinguda de la Pau, allotjat en dues carpes.
Els establiments del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire que han participat són: Cafeteria Mercat Blanes, Carns Selectes Loli, Carnisseria Polleria i Xarcuteria Albert, Llaminadures Anna, Xarcuteria i Formatgeria Dolores Jiménez, Margarita Xarcuteria, Josep Bassols Carnisseria Xarcuteria, Peixateria Rafel i Carmen, així com Peixateria Roca Vidal. També van servir tastets i begudes empreses i establiments de fora del mercat: Cervesa Marina, El Cep, Cava Laviret, així com dels establiments de venda de productes de restauració La Balma, Rostisseria Les Cavanyes i El Bocado Blanes.