Un grup d’inquiets visitants, atrets i atretes per conèixer de més a prop aquest centre d’investigació, van poder satisfer la seva curiositat ahir al vespre. Va ser a través de la visita, una jornada de portes obertes del Centre d’Estudis Avançats de Blanes CEAB-CSIC. Un privilegi que es posa a l’abast de tota la ciutadania diversos cops a l’any.
La coordinadora de l’Àrea de Divulgació Científica i Educació del CEAB-CSIC, Gemma Agell, es va encarregar de guiar els i les visitants –formada per un públic d’edats prou diverses- entre les interessants recerques que s’hi duen a terme, al mateix temps que podien entrar en espais habitualment barrats al públic. Una jornada interessant des de diferents punts de vista, on també va participar la directora de la Biblioteca Comarcal de Blanes, Gemma Ciuró.
I és que, tal com va explicar la biòloga especialitzada en Organismes i Sistemes, la inquietud del CEAB-CSIC és transferir el ric i variat coneixement que es treballa en aquest centre a la resta de científics d’arreu del món. També es tracta d’enriquir i obrir els horitzons de la ciutadania, divulgar què és, què s’hi fa i quina repercussió té la seva intensa tasca científica.
11a Setmana del Mar i ‘Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura’
La visita ha estat el punt de partida de dos cicles simultanis vinculats a la Biblioteca Comarcal. D’una banda, perquè ha encetat els actes organitzats per aquest servei amb motiu de l’11a ‘Setmana del Mar’, i de l’altra perquè ha estat el primer acte inclòs al programa ‘Promocionem la Lectura, Fomentem la Lectura’, que consisteix a convidar una entitat perquè faci estada a la biblioteca amb diverses activitats durant tot un mes.
A banda de la visita al CEAB, l’inici de tots dos cicles –la Setmana de la Ciència i el programa ‘Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura’- també ha inclòs la inauguració de l’exposició ‘Endinsant-nos en l’oceà’. S’allotjarà al vestíbul de la biblioteca fins al 28 de juny, i forma part del projecte de divulgació científica ‘Ocean Night‘, que ofereix una visió dels mars i oceans des dels diferents prismes com són el seu impacte sobre el clima, la biodiversitat que contenen, l’estreta relació amb la salut humana o les greus amenaces a les quals s’enfronten.
Avui dimarts la Setmana del Mar continua a les 6 de la tarda amb un taller per a adults sobre ‘Sabó d’aigua del mar i sabonera amb decoupage’ a càrrec de ‘Los Jabones de Luna’. Demà dimecres a 2/4 d’11 del matí es farà una nova sessió de ‘Nascuts per Llegir’, una hora del conte pels més menuts amb ‘Creixent amb Art’, per a infants de 0 a 3 anys, que podran gaudir de la narració ‘Arran de Mar’.
Desxifrant l’Oceà-Break Out i Cantada d’Havaneres 5è Memorial Albert Ros
Encara formant part de la jornada del dimecres, novament unint l’agenda de la Setmana del Mar i de l’estada del CEAB-CSIC a la Biblioteca, es farà el joc educatiu i immersiu ‘Breakout: Desxifrant l’Oceà’, dirigida principalment al públic adolescent i jove. L’objectiu és descobrir alguns dels secrets dels mars i oceans i de la investigació marina. S’encarregaran de dinamitzar-ho Gemma Agell i Itziar Brugués, del Centre d’Estudis Avançats de Blanes.
L’endemà dijous a les 6 de la tarda, coincidint amb la celebració del Dia Mundial dels Oceans, també tornarà a haver-hi la participació del CEAB-CSIC a la Setmana del Mar amb l’Hora del Conte per a infants a partir de 3 anys: ‘Petites històries, grans històries’, de la Companyia Tramoia. Inclourà la participació de la protagonista del conte, Iosune Uriz, investigadora del CEAB, comptant amb la col·laboració del Museu Marítim de Barcelona. Tot seguit, a les 7 del vespre, es mantindrà una conversa al voltant de la cultura oceànica amb la investigadora Meritxell Genovart, del CEAB: ‘Endinsant-nos en l’oceà’.
La Setmana del Mar de la Biblioteca Comarcal culminarà el divendres 9 de juny a les 8 del vespre amb el tradicional recital de ‘Cantada d’Havaneres’ del Taller d’Havaneres de Blanes. Aquesta és l’activitat més genuïnament dedicada a la memòria d’Albert Ros, qui va ser col·laborador de la Biblioteca Comarcal. Pel que fa a la participació del CEAB-CSIC al programa ‘Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura’, culminarà el 30 de juny amb un Taller sobre la Biodiversitat Oculta, per a nois i noies de 6 a 11 anys, amb Jesús Zarcero.
Al marge dels actes que formen part de l’agenda, val a dir que ahir també es va estrenar a les instal·lacions del CEAB-CSIC una exposició allotjada al seu vestíbul que vol ser un homenatge a les dones oceanògrafes. Duu per títol ‘Dones, Motor de la Recerca Marina i Ambiental’, i inclou els perfils de sis investigadores: Rachel Carson, Marta Estrada, Lynn Margulis, Ángeles Alvariño, Sylvia Earle i Josefina Castellví.
L'Ajuntament de Barcelona ha lliurat aquest dissabte 47 pisos públics per a persones grans a l'Illa Germanetes, al barri de…
L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Mireia González, ha presentat aquest matí a la Plaça de la Vila la nova contracta de…
Els militants d'ERC a Barcelona estan votant telemàticament des de les 10 del matí per escollir la nova direcció de…
Aquest matí, a les 11.33 h, els serveis d’emergències 112 ha rebut l’alerta d’un incendi en una gran pila de…
L'Ajuntament de Barcelona ha activat l'instrument d'emergència humanitària per mobilitzar 300.000 euros que serviran per finançar projectes d'ajut humanitari al…
La víctima mortal de l’accident de trànsit d’aquest divendres a l’AP-7 a l’altura de Martorell (Baix Llobregat) és un home…
Esta web utiliza cookies.