Begur realitzarà les marxes Puja i Baixa 2020 i Caminada per la Marató el 19 i el 20 de desembre

Organitzada pel grup excursionista Els Perduts de Begur, les marxes recaptaran beneficis per la marató de TV3

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Malgrat les dificultats a causa de la pandèmia, enguany es podrà tornar a celebrar a Begur les marxes populars Puja i Baixa i Caminada per la Marató. Tant la Caminada per la Marató com la Puja i Baixa són marxes que solen acollir al voltant d’unes 1800 inscripcions, segons l’entitat organitzadora, el grup excursionista Els Perduts de Begur. L’edició d’enguany tindrà lloc el 19 i el 20 de desembre.

Tradicionalment, la Puja i Baixa es celebra al juny, pels volts de Sant Joan, i la Caminada per la Marató al desembre per recaptar fons. Enguany, però, s’ha hagut d’adaptar la planificació a causa de la pandèmia, i l’entitat organitzadora ha decidit celebrar les dues marxes al desembre, quan les mesures sanitàries ho han permès.

Ambdues marxes són pensades per a tothom, però aquest any s’ha hagut de limitar les inscripcions primer a territori municipal i finalment a territori comarcal, amb l’aixecament del confinament perimetral de caps de setmana a nivell de comarca.

L’entitat excursionista, federada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), també ha hagut d’adaptar els protocols d’inscripció. Enguany qualsevol que ho vulgui pot inscriure’s, fins el dia 17 de desembre, al portal web d’Els Perduts de Begur.

Al portal web d’Els perduts de Begur, estan disponibles els tracks dels dos recorreguts (Foto: Portal web Els perduts de Begur)

Com a particularitats, s’ha de tenir en compte que, tot i que ambdues marxes se celebraran al llarg dels dies 19 i 20 de desembre, els grups que s’hi apuntin ho han de fer a través de franjes horàries. D’aquesta manera, la sortida dels diferents grups inscrits s’anirà esgraonant i s’evitaran acumulacions de gent.

El dorsal s’ha de descarregar a través de la mateixa pàgina d’inscripció seguint-ne les instruccions. No és obligatori però és recomanable tenir-lo ja que la inscripció inclou una assegurança de Protecció Civil.

Aquest any el preu de la inscripció és de 10 euros, que es destinaran íntegrament a la recaptació per la Marató. La marxa popular Puja i Baixa tindrà un recorregut de 14 kilòmetres i la Caminada per la Marató un total de 8.

L’any 2015 la Puja i Baixa de Begur va obtenir el títol de Millor Marxa Popular, per votació popular al portal Runedia, d’aficionats i professionals del running, de Mundo Deportivo.