Mariola Membrives oferirà el segon concert de la residència artística amb Chano Domínguez, referent universal del Jazz

El duet entrecreuarà els diferents gèneres i estils que defineixen les seves carreres, amb històries de tango, bolero i jazz com a protagonistes

L’Artista resident de l’Ateneu – CMEM, Mariola Membrives, realitzarà el  segon concert de la residència acompanyada del referent universal del flamenc jazz, el pianista gadità  Chano Domínguez. El recital organitzat per Joventuts Musicals de Banyoles tindrà lloc aquest  diumenge (19 h) i té les entrades exhaurides des de fa setmanes.  

Membrives i Domínguez oferiran al públic banyolí una trobada apassionada entre les mans del virtuós  pianista i la veu prodigiosa de l’Artista resident. Les històries del tango, del bolero i del jazz  renaixeran davant nostre com si les escoltéssim per primera vegada. 

Amb la brúixola orientada al sud, s’entrecreuaran els diferents gèneres i estils que defineixen les  seves carreres. Junts aprofundiran amb complicitat en un univers musical únic que només és  possible quan es fusionen les seves grans personalitats artístiques. 

El debut discogràfic de Mariola Membrives va ser Llorona (2014), al qual va seguir la seva proposta  Omega 20.16 i el seu duet amb Chano Dominguez, amb el qual va inaugurar el Festival Mas i Mas al  Teatre Grec de Barcelona. És la veu flamenca de FreeBach212 de La Fura dels Baus i Federico García de Pep Tosar. L’any 2017 s’estrena com a solista de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de  Catalunya a l’Auditori interpretant El Amor Brujo sota la direcció de Josep Caballé. El 2019 publica el  disc Lorca Spanish Songs a duet amb el guitarrista de Nova York Marc Ribot. Proclamada millor  creadora de l’any per la revista Time Out i premi “Córdoba a Escena”. 

Com a Artista resident 2021 de l’Ateneu-CMEM, ha realitzat un concert amb la Giorquestra que va tenir  lloc el 20 de març amb gran èxit de públic. Aquest amb Chano Domínguez serà el segon recital de la  residència artística. 

El pianista Chano Domínguez és un dels músics de jazz més cèlebres “reclutats” pel flamenc. Abans de descendir plenament a l’escena flamenca amb el seu Chano Domínguez Trío, ja havia  treballat amb artistes de renom com Pepe de Lucía, Potito i Juan Manuel Cañizares. Chano Domínguez  ha aconseguit una inusual integració entre ritmes i idiomes del jazz i del flamenco. Toca tangos,  tanguillos, alegries, compàs de bulerías, fandangos i soleás en el seu piano amb una estructura de jazz  tradicional. Avui en dia, Chano Domínguez és un dels músics més demandats de l’escena musical  espanyola, en qualsevol gènere musical. Ha treballat amb una àmplia gama d’artistes com Enrique  Morente, Estrella Morente, Martirio, Marta Valdés, Gonzalo Rubalcaba, Ana Belén, Jorge Pardo, Carles  Benavent, Paco de Lucía, Joe Lovano, Herbie Hancock, Jack DeJohnette i Wynton Marsalis amb la  Lincoln Center Jazz Orchestra. 

Al llarg de la seva trajectòria ha gravat diversos discos com Chano (Nuba 1993), 10 de Paco (Nuevos  Medios 1994), Hecho a Mano (Nuba, 1993), New Flamenco Sound (Verve, 2007), Piano Ibérico (EMI,  2010), Flamenco Sketches (Blue Note, 2011), amb el que va ser nominat a un Grammy, i Over the  Rainbow (Nuba, 2017). El 2016 va ser nominat a un Grammy Latino per Benito, on es presenta com a  productor, compositor i pianista del seu habitual cantaor Blas Córdoba, també conegut com El Kejío.