Banyoles viu una diada de Sant Jordi descentralitzada

Les activitats i propostes s’han repartit entre la plaça Major, la plaça de les Rodes i l’espai de La Muralla

Banyoles celebra avui la diada de Sant Jordi de manera descentralitzada amb les activitats  repartides en diferents espais del centre de la ciutat. La diada s’ha organitzat complint les  mesures per evitar la propagació de la Covid-19 i amb bona afluència de visitants des de  primera hora del matí, aprofitant el bon temps. 

L’alcalde Miquel Noguer ha destacat que “avui recuperem la diada Diada de Sant Jordi i l’hem  de viure i gaudir amb una certa normalitat, adaptant-la amb totes les mesures necessàries perquè sigui possible”. En el mateix sentit, el regidor de Cultura i Festes, Miquel Cuenca, ha  remarcat que “la diada ens permet donar tot el protagonisme al sector professional del llibre i  la rosa, per a qui és una diada clau, però també al teixit associatiu que a Banyoles sempre hi  ha tingut un protagonisme important”.  

A la plaça Major se situa el mercat de Sant Jordi de roses i llibres amb la presència dels  professionals del llibre i de la rosa i també d’escoles i instituts de Banyoles. La fira està oberta  des de les 9 del matí a les 9 del vespre i també si faran activitats com el programa especial  que oferiran conjuntament aquesta tarda a partir de les 5 la Biblioteca Comarcal i Ràdio  Banyoles amb entrevistes a autors i autores de Banyoles i comarca que han publicat llibres en  el darrer any o la X Trobada Internacional de Mascotes de les Biblioteques de Banyoles i del  Pla de l’Estany, que es fa durant tot el dia.  

La plaça de les Rodes és l’espai per a les entitats i associacions de Banyoles i comarca on  ofereixen productes propis i relacionats amb les seves entitats i la diada de Sant Jordi. La fira  d’entitats obrirà també fins a les 9 del vespre.  

La Muralla serà a partir d’aquesta tarda l’espai per a les activitats. S’obrirà a les 5 de la tarda  amb l’anunci dels guanyadors del XXVè Concurs: Per Sant Jordi, un punt de llibre, convocat  per la Biblioteca, i continuarà amb l’Hora del Conte amb ‘Els dracs no em fan por’ a càrrec de 

Meri Yanes. Per a l’Hora del Conte l’entrada serà gratuïta, però caldrà retirar prèviament  entrada a cultura.banyoles.cat. També es farà un taller de Sant Jordi a càrrec de l’Escola de  Natura, on els nens i nenes podran crear un drac de Sant Jordi amb material de rebuig. Les  activitats a la Muralla es tancaran amb l’audició de sardanes que oferirà la Cobla La Principal  de Porqueres a partir de les 7 de la tarda. 

A més, a la façana de l’Auditori de l’Ateneu s’hi exposen els treballs artístic-literaris dels  alumnes de les escoles i instituts de Banyoles i comarca on expliquen la seva interpretació de  Sant Jordi, la llegenda, la diada, la cultura o la tradició. 

Market place 

Coincidint amb la diada de Sant Jordi, l’Àrea de Promoció Econòmica ha habilitat un espai  especial de Sant Jordi a la plataforma de comerç local en línia. En aquest espai, s’hi poden  trobar propostes literàries i florals que ofereixen els comerços locals per Sant Jordi.