Banyoles repara els danys dels temporal Gloria

S'està treballant en dos punts del riu Terri on l'aigua va malmetre l'estructura

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Les obres que s'estan executant a Banyoles per reparar els danys del temporal Gloria. CEDIDA

L’Ajuntament de Banyoles està executant diverses obres per reparar els danys que va provocar el temporal Gloria. En total, s’hi han invertit més de 143.000 euros i properament se n’hi destinaran 113.000 més per reparar les passeres de l’Estany als Banys Vells. Les obres compten amb el suport de la Generalitat i han permès reparar el pont de la riera Canaleta. El pont antic s’ha deixat igual però s’hi ha fet un mur d’escullera per assegurar l’estructura i evitar més danys en cas de nous temporals. En aquests moments, s’estan fent les obres per reparar el sobreexidor del canal de regants del riu Terri, a la zona de Mas Riera.

També s’estan fent treballs de millora del canal de regants i safareig del riu Terri, on l’estiu passat es va haver una actuació d’urgència. Els dos projectes, que està previst que s’acabin a principi de l’any que ve, estan pressupostats en 120.376 euros. També s’estan executant les obres per reparar els danys causats pel temporal en un tram de la riera Vella, valorats en 68.674,81euros.

A banda d’aquests treballs, també està previst executar les obres per estabilitzar i consolidar les dues passeres de l’Estany situades als Banys Vells. Les dues estructures presenten algunes deficiències i els treballs de millora estan pendents de licitació, amb un pressupost de 113.000 euros.