Banyoles obre una convocatòria d’ajudes per als professionals afectats per la Covid-19

Es destinaran 40.000 euros a aquesta nova convocatòria

L’Ajuntament de Banyoles ha obert una nova convocatòria d’ajudes a professionals titulars  d’activitats obligades al tancament aquest 2021 per les mesures per aturar la propagació de la  Covid-19. 

A la convocatòria s’hi poden acollir els professionals titulars d’aquelles activitats amb  establiments ubicats al terme municipal de Banyoles i que es van veure obligats al tancament  per les limitacions establertes en la resolució SLT/1/2021 de 4 de gener, per la qual es  prorroguen i modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot  epidèmic per la Covid-19.  

La regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa, ha explicat que “amb aquesta convocatòria  es concedirà una nova ajuda a tots aquells professionals afectats per un altre tancament per  ajudar-los a afrontar la situació econòmica”. En concret, s’hi podran acollir titulars de gimnasos  i d’activitats esportives, d’activitats docents, de lleure infantil i juvenil, incloses les activitats  extraescolars (escoles de dansa, d’idiomes, etc.), establiments comercials de més de 400 m2,  discoteques, entre altres. 

Es concedirà una ajut únic de 1.000 euros a cada establiment que reuneixi els requisits per a  ser-ne beneficiari fins a esgotar el crèdit.  

Anna Tarafa ha recordat que aquesta convocatòria de 40.000 euros està inclosa dins la  modificació de crèdit que va aprovar l’Ajuntament de Banyoles en el ple municipal del mes de  març i que permetrà destinar un total de 250.000 euors per pal·liar els efectes de la Covid-19. 

La presentació de sol·licituds s’ha de fer de forma telemàtica a través del model normalitzat  que figura a la seu electrònica de l’Ajuntament de Banyoles i es poden  presentar fins el 14 de juliol. 

Aquesta és la tercera convocatòria d’ajudes que obre l’Ajuntament de Banyoles a titulars  d’establiments afectats per les mesures preses per aturar la propagació de la Covid-19. En la  primera convocatòria, es van concedir un total de 97.582,20 euros i a la segona, per valor de  47.600 euros.