Banyoles i el Pla de l’Estany celebren conjuntament la Diada

L’alcalde Miquel Noguer i el president del Consell Comarcal, Francesc Castañer, ha coincidit a fer una crida a l’esperança

temps lectura-Temps de lectura: 1 minut

Banyoles ha celebrat aquest vespre l’acte institucional de la Diada de l’Onze de Setembre,  organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Banyoles i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany.  L’acte institucional s’ha iniciat amb l’ofrena floral al monument Catalan Power a la plaça Major i ha inclòs els parlaments de l’alcalde Miquel Noguer i del president del Consell Comarcal,  Francesc Castañer.

En el seu parlament, Miquel Noguer ha qualificat aquest Onze de setembre com “el de  l’esperança per a cadascun de nosaltres i pel país”. En aquest sentit, Miquel Noguer ha remarcat  que hem d’abordar l’esperança en un doble sentit: “per superar aquest malson de la Covid-19  i, només ho farem si nosaltres som responsables de nosaltres mateixos, i un missatge

d’esperança pel país perquè amb la resiliència, amb la perseverança, amb la tossuderia els  catalans sortim a reivindicar-nos”.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Francesc Castañer també ha coincidit també a donar un missatge d’esperança i ha destacat que “ara ens toca  continuar i continuar vol dir reconstruir, dissenyar i planificar el país que volem”. Castañer ha  recordat també la pandèmia i ha remarcat que “als municipis la pandèmia ens ha obligat a  reinventar-nos i a capgirar els serveis que oferíem per estar encara més al costat de la  ciutadania.

Després dels discursos institucionals, l’acte s’ha tancat amb el cant dels Segadors amb la Coral  Veus de l’Estany.

A més de l’acte institucional i dins les activitats de la Diada, demà al migdia tindrà lloc a l’Arxiu  Històric Comarcal la conferència ‘Els Segadors, de cançó eròtica a himne nacional’. El musicòleg Jaume Ayats explicarà com de cançó que cantaven els segadors quan treballaven a ple sol per  tal de captar l’atenció de les noies, Els Segadors es va transformar el 1640 en un crit.