Banyoles transforma l’Altaveu Ciutadà en un espai virtual de participació veïnal

El consistori aposta per aquest nou espai davant la impossibilitat de poder celebrar els Consells de Barri

L’Ajuntament de Banyoles potenciarà l’espai ‘Altaveu Ciutadà’ perquè es converteixi en un nou  canal de participació ciutadana a través de la pàgina web municipal (www.banyoles.cat).  L’actual situació de crisi sanitària per la Covid-19 ha impedit celebrar els consells de barri que  s’havien d’haver convocat el mes de maig passat i aquest mes de novembre.  

 

L’’Altaveu Ciutadà’ es va obrir fa uns tres anys com a espai d’escolta activa des del web  municipal i s’hi realitzaven enquestes, com la que es va portar a terme l’any passat sobre la  mobilitat escolar a Banyoles. Ara, i davant la impossibilitat de convocar els Consells de Barri i  celebrar reunions amb els veïns i veïnes dels diferents barris de la ciutat, l’Àrea de Participació  Ciutadana ha decidit transformar aquesta plataforma en una bústia on els veïns i veïnes puguin  enviar-hi les seves queixes, propostes o denúncies.  

 

La regidora de Participació Ciutadana Clàudia Massó ha destacat que “malgrat no poder celebrar  els Consells de Barri, des de l’Ajuntament continuem treballant al costat dels barris de la ciutat,  atenent les demandes veïnals” i ha afegit que “durant tot aquest temps hem seguit rebent i  gestionant les demandes i opinions dels veïns i veïnes per millorar els nostres barris”. 

 

Per accedir a l’espai ‘Altaveu Ciutadà’ els usuaris han d’omplir el formulari que trobaran al web  www.banyoles.cat i enviar la seva consulta, queixa o suggeriment. L’Altaveu Ciutadà pretén  reforçar els canals de participació ciutadana, però la ciutadania pot fer arribar també les seves  queixes i propostes pels canals habituals: per correu electrònic a participacio@ajbanyoles.org o bé trucant a l’Ajuntament al 972 57 00 50. Des de principis d’any, s’han rebut més de 200  sol·licituds veïnals.