Banyoles prepara l’arribada dels Reis d’Orient amb una completa programació cultural de Nadal

Un gran acte de benvinguda als Reis d’Orient substituirà la cavalcada de Reis, que aquest any no es farà per les restriccions per la Covid-19

L’Ajuntament de Banyoles ha presentat avui la programació de Nadal i Reis per aquest any que s’ha adaptat a les restriccions per la Covid-19. La principal novetat serà la substitució de la tradicional cavalcada de Reis per un gran acte de benvinguda que encara no s’ha desvetllat. La programació inclou una desena de propostes, entre les quals destaca l’estrena de l’espectacle Scrooge, amb Cor de Teatre, o el concert de la ‘Festa de la música per a cobla’, del Foment de la Sardana, que no es va poder fer amb la suspensió de la Festa de Sant Martirià.

El regidor de Cultura i Festes, Miquel Cuenca, ha destacat que “si hi ha un moment de l’any
que és irrenunciable en l’àmbit de la cultura popular és el de l’arribada dels Reis d’Orient i és evident que els Reis arribaran a Banyoles amb tota la intensitat i la proximitat que les mesures de prevenció i seguretat per la Covid-19 permetin”. En aquest sentit, Miquel Cuenca ha afegit que “la cavalcada no és viable en l’actual context, però estem treballant per fer una benvinguda a Ses Majestats a l’alçada de la cita: els nens i nenes de Banyoles poden estar tranquils perquè els Reis d’Orient vindran i els podran veure”.

L’acte de benvinguda se celebrarà el dimarts 5 de gener, però la ubicació i les característiques no es desvetllaran fins a l’arribada dels patges que està prevista pel proper dissabte 19 de desembre. Com a novetat, i també per les restriccions per la Covid-19, la presentació dels patges no es farà davant l’Ajuntament, sinó en un acte al Monestir de Sant Esteve amb aforament limitat i pel qual caldrà retirar prèviament l’entrada.

El coordinador de la programació de Nadal i Reis a Banyoles, Arnau Nadal, ha destacat que “la presentació serà un espectacle molt teatral on els patges explicaran als nens i nenes com s’ha viscut també a l’Orient aquest any i quines idees han tingut per afrontar la pandèmia”. Els nens i nenes de Banyoles es retrobaran amb el patge Mec i coneixeran també la nova patge que l’acompanyarà aquest any, la Puf. L’acte de presentació dels patges es podrà seguir també en directe per Banyoles Televisió.

Una vegada arribats els patges, l’Ambaixada Reial s’instal·larà un any més al Claustre del Monestir i també caldrà reserva cita prèvia per a visitar-la. Aquest any s’han ampliat els dies d’Ambaixada i es podrà visitar el 26 i 27 de desembre i 2 i 3 de gener de les 10 del matí a les 2 del migdia. En aquest cas, es programaran visites cada 30 minuts d’un màxim de 50 persones per franja i cada persona amb cita prèvia podrà anar acompanyada de 3 persones més com a màxim.

Tant la reserva d’entrades per a l’acte de benvinguda dels patges com de l’Ambaixada Reial es podran fer a partir del dimecres 9 de desembre.