Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Banyoles aprova el Pla de Millora Urbana del sector de La Providència

Avatar photo

A l’espai de l’antiga església està previst ubicar-hi la futura biblioteca

El ple de l’Ajuntament de Banyoles va aprovar definitivament ahir al vespre el Pla de Millora  Urbana del sector de La Providència, al carrer de La Muralla. Amb aquesta aprovació, es  desencalla urbanísticament la construcció de la futura biblioteca a l’espai que ocupava l’antiga  església. El ple també va aprovar la construcció d’un aparcament dissuasiu per a vehicles al  front d’estany.  

El Pla de Millora Urbana del sector de La Providència preveu la reordenació de volums del  sector, protegint l’edifici de l’antic convent per destinar-lo a titularitat pública i situar-hi la  futura biblioteca, amb un espai de més de 2.000 metres quadrats. També permetrà crear un  nou espai lliure entre el convent i els nous habitatges que es construiran per connectar la zona  verda del parc de la Muralla i la plaça de Mas Peraseca, amb més de 800 metres quadrats de  zona verda. Per últim, el nou edifici d’habitatges, amb 2.000 metres quadrats, es concentrarà  als extrems est i oest de l’àmbit i tindrà façanes als carrers de la Muralla, a la plaça Mas  Peraseca i a la futura zona verda.  

Ara, una vegada aprovat definitivament el Pla de Millora Urbana, l’Ajuntament podrà iniciar els  tràmits per convocar el concurs bàsic i executiu de la futura biblioteca. L’alcalde Miquel  Noguer va destacar en el ple que “aquest sector es convertirà en un pol cultural de la ciutat,  amb el nou Museu Arqueològic i la futura biblioteca, a més de suposar una millora per a tota  la zona i connectar barris de la ciutat”.  

D’altra banda, el ple va aprovar també definitivament el Pla de Millora Urbana d’ordenació de  volums del sector centre de l’illa terciari, al Front d’Estany, situat entre el Passeig Darder i el carrer Sardana per ubicar-hi un aparcament dissuasiu per a vehicles. Aquest aparcament, de  prop de 2.000 metres quadrats fins ara era privat i amb el nou planejament urbanístic passarà  a ser municipal. El regidor d’Urbanisme, Albert Tubert, ha destacat que aquesta actuació, una  vegada es desenvolupi, “permetrà ordenar aquesta illa, complementar l’oferta turística, lúdica  i hotelera del sector amb una nova guingueta i alliberar de vehicles el front d’estany”.  

Consolidant els 20.000 habitants  

El ple municipal va aprovar també el padró municipal d’habitants de Banyoles a 1 de gener de  2022 que se situava en 20.187 persones. També es van aprovar les tarifes del servei urbà de  taxi per a l’any 2023 que, d’acord amb les tarifes aprovades pel Govern de la Generalitat,  s’incrementaran en un 5,6%.  

Per últim, el ple municipal va aprovar una moció conjunta de tots els grups municipals del ple  de suport a la iniciativa per a la pau ‘Aturem les Guerres’ presentada per la Plataforma Aturem  la Guerra del Pla de l’Estany. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El plànol de l’arquitecte Caselles de 1893 ja és a Reus

Notícia següent

Desmantellen un laboratori subterrani en una masia de Sant Feliu de Guíxols

Notícies relacionades