Banyoles destina 150.000 € en ajudes a professionals afectats per la Covid-19

El consistori va aprovar durant el 2020 més de 200 subvencions

L’Ajuntament de Banyoles va destinar durant l’any passat 144.482 euros en ajudes directes als  professionals obligats al tancament de la seva activitat dins les mesures per aturar la  propagació de la Covid-19. En total es van concedir més de 200 ajudes directes, en dues  convocatòries extraordinàries, i s’hi van poder acollir propietaris d’establiments comercials,  bars, restaurants i centres d’estètica i bellesa, entre altres.  

A la primera convocatòria, que es va obrir a principis de maig, es van concedir un total de 128  ajudes d’un mínim de 300 euros i un màxim de 1.000 € a professionals afectats pel cessament  obligatori de l’activitat després que el govern de l’Estat decretés l’estat d’alarma el 14 de març  per la gestió de la situació de crisi sanitària per la Covid-19. En aquesta convocatòria es van  rebre 159 sol·licituds, de les quals 31 es van denegar. En total, l’Ajuntament va concedir ajudes  directes per valor de 97.582 euros. 

La regidora de Promoció Econòmica Anna Tarafa ha explicat que “en aquesta primera  convocatòria, les ajudes directes es van anar pagant a mesura que s’anaven rebent i resolent  les sol·licituds”. En aquest sentit, es van fer un total de nou comissions avaluadores, des del  23 de juny i fins al 24 de desembre i, després de cada comissió, es van pagar les ajudes  aprovades.  

Anna Tarafa ha destacat que “vam donar la màxima flexibilitat als afectats, amb suport i  assessorament, per poder rebre l’ajuda i ajudar-los a regularitzar la llicència d’obertura,  indispensable per poder obtenir la subvenció”.  

A principis de novembre l’Ajuntament va aprovar una segona convocatòria en aquest cas  dirigida a bars, restaurants i centres d’estètica i bellesa, obligats al cessament de la seva  activitat en compliment de l’ordre de la Generalitat 2546/2020 de 15 d’octubre. En aquesta segona convocatòria extraordinària, l’Ajuntament va acordar destinar una ajuda lineal de 700  euros per sol·licitud i s’hi van acollir 74 professionals, amb un import total de 46.900 euros. En  aquest cas, es van denegar una desena de sol·licituds.  

L’alcalde de Banyoles Miquel Noguer ha destacat que les ajudes “responen a la voluntat  d’aquest Ajuntament d’estar al costat dels nostres veïns i veïnes i ajudar aquells professionals  que han hagut d’aturar la seva activitat”.  

Oficina d’Atenció Empresarial  

Paral·lelament, continua en funcionament l’Oficina d’Atenció Empresarial online dirigida a  autònoms, empresaris i treballadors de Banyoles que tinguin dubtes i consultes sobre les  mesures econòmiques existents derivades de la Covid-19. El servei es va crear a principis d’abril amb l’objectiu de facilitar un assessorament personalitzat per als seus establiments i  ofereix atenció online i per telèfon al 972 58 14 08 o bé per correu electrònic a  oficinaatencioempresarial@ajbanyoles.org. Només durant el període de vigència del primer  estat d’alarma, entre els mesos d’abril i juny, es van atendre unes 150 consultes.