Banyoles acollirà de nou una competició internacional de triatló

Se celebrarà el cap de setmana del 22 i 23 de juliol i s’hi esperen uns 1.500 esportistes

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Banyoles serà, un any més, la seu del Triatló Internacional que se celebrarà per 13è any  consecutiu a la ciutat. A diferència de l’any passat, la prova es tornarà a celebrar al mes de  juliol, en concret els dies 22 i 23, i s’hi preveu la presència d’uns 1.500 esportistes.  

Les federacions internacionals de triatló han tornat a escollir Banyoles com a seu per a celebrar  competicions d’àmbit internacional. L’entorn de l’Estany serà l’espai en el qual es disputaran el  Campionat d’Europa de Triatló Youth i el Campionat d’Espanya per relleus mixtos en un cap de  setmana de triatló que tornarà al mes de juliol, a diferència de les darreres edicions quan  s’havia celebrat entre els mesos d’agost i setembre.  

El canvi de dates del Triatló Internacional ha obligat a moure també el Banyoles Half Triathlon,  el triatló de mitja distància, que es farà el diumenge 3 de setembre, a diferència dels anys  anteriors que s’havia fet al juny. Aquesta prova es farà coincidir amb el 37è Triatló de  Catalunya, la prova degana de triatló a l’estat espanyol. 

L’alcalde Miquel Noguer ha destacat que “el compromís ferm de la ciutat de Banyoles amb la  triatló consolidant per 13 any consecutiu les proves internacionals d’aquest esport que té una  llarga tradició a casa nostra”. “Aquest any seran dos els caps de setmana que dedicarem a la  triatló, ja que el Campionat de Catalunya i el Half Triathlon es disputaran el mes de setembre”  ha afegit l’alcalde.  

L’alcalde també ha agraït “un any més la confiança de les federacions, tant catalana i espanyola  com internacionals” i ha volgut “fer un reconeixement i un agraïment sincer a les persones  que s’impliquen voluntàriament en l’organització de la prova”.  

Per la seva banda, el director de Competicions de la Federació Espanyola de Triatló, Jorge  Garcia, ha destacat que “Banyoles és l’única ciutat de l’estat en la que hem mantingut una prova esportiva de forma consecutiva durant 13 anys”. “Sempre volem oferir noves propostes  i per això aquest any portem per primera vegada a l’estat espanyol una competició pura de  clubs, com és el Campionat d’Espanya de Triatló per Clubs Sprint” ha afegit Garcia.  

Durant el cap de setmana de Triatló Internacional de Banyoles, a més de les proves  comentades, també es disputaran el Campionat d’Espanya de Triatló per Relleus Mixtos  Supersprint i el Campionat d’Espanya de Triatló per Relleus Mixtos de Talents. A la presentació  d’aquestes proves també hi ha assistit el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi  Congost i Joan Domènech com a representant de la Federació Catalana de Triatló.