El Banc dels Aliments busca persones voluntàries a Blanes pel Gran Recapte

Es durà a terme el 25 i 26 de novembre

Una vegada més el Banc dels Aliments està preparant tot l’operatiu perquè es dugui a terme una nova edició del Gran Recapte 2022, que es durà a terme el 25 i 26 de novembre. També s’ampliarà al diumenge 27 a les localitats on els supermercats que participen en la campanya estiguin oberts aquest dia.

Igual que ja es va fer l’any passat, la campanya serà de tipus mixt: tan presencialment com a través d’internet. La recollida física d’aliments amb presència de voluntaris i voluntàries als supermercats –tal com ja s’havia fet abans de la pandèmia-, així com donacions monetàries a les caixes de pagament dels supermercats.

D’altra banda, des del 25 de novembre i fins al 25 de desembre també es podran fer donacions online mitjançant la web del Banc dels Aliments: https://www.bancdelsaliments.org/ca/donacio/ o per Bizum. Aquest 2022 la campanya pel Gran Recapte 2022 es fa amb el lema ‘Ajudar Omple’, i una de les claus perquè torni a ser un èxit és poder comptar amb el nombre més gran de persones voluntàries.

Crida perquè s’inscriguin Voluntaris i Voluntàries: Peça Clau

Des del Banc dels Aliments s’està fent una crida perquè s’inscriguin voluntaris i voluntàries: se’n necessiten unes 3.000 persones a les comarques gironines. Són les dones i homes que se situen a l’entrada de les respectives botigues i establiments que participen en el Gran Recapte portant una armilla identificativa i fan torns per cobrir les jornades en què es fa la recollida.

Les funcions del voluntariat són principalment les d’informar els clients sobre com poden participar fent donacions. Als clients i clientes que vulguin participar en la campanya se’ls entregarà unes bosses buides perquè hi posin els aliments que comprin, i posteriorment les persones voluntàries s’encarregaran d’encaixar els productes. Passaran a recollir-ho les entitats benèfiques que les administraran i distribuiran entre els seus beneficiaris.

Anàlogament, les persones voluntàries que triïn anar a un establiment on només es fan recollida de diners a caixa, faran les oportunes explicacions als clients i clientes que hi vagin. En aquest sentit, se’ls explicarà que aquests diners es destinaran íntegrament a la compra de productes per part del Banc dels Aliments per repartir entre els seus usuaris i usuàries.

Les persones voluntàries també s’encarregaran de detallar a la ciutadania com es poden fer les donacions online a través de la web del Banc dels Aliments https://www.bancdelsaliments.org/ca/donacio/

Per a més informació i inscripcions per ser voluntaris i voluntàries per a la Gran Recapte: https://bancdelsalimentsgirona.org/gran-recapte-2022/