Balanç positiu de l’exposició ‘L’art de les Dones Blanenques’ organitzada pel 8-M

La cloenda de la mostra de l’Àrea de Joventut-NAU4 Espai Jove va aplegar ahir bona part de les seves protagonistes

Gairebé una setmana més tard de la seva posada en marxa, aquest passat dilluns –coincidint amb el 8-M, el Dia Internacional de les Dones- es va fer la cloenda de l’exposició ‘L’art de les Dones Blanenques’. Es tractava d’una de les activitats organitzades per l’Àrea de Joventut-NAU 4 Espai Jove, amb el suport del Servei de Polítiques d’Igualtat-Acció Social de l’Ajuntament de Blanes.

A diferència de la seva inauguració, que va tenir lloc dimarts de la setmana passada, en aquesta ocasió sí que es va poder comptar amb la valuosa participació de les seves protagonistes. És a dir: les dones que donaven títol a la mostra, ‘L’Art de les Dones Blanenques’. Les seves creacions han omplert d’art, però també de missatges carregats de sentiment i reivindicació, les parets de la Sala d’Exposicions Municipal Maria Luisa García-Tornel, al cèntric Carrer Ample.

El món vist des dels ulls de dones creatives

La visita de la mostra artística ha estat una ocasió de sentir-se allarat per una explosió d’emocions, impossible d’evitar. Hi ha hagut una variada representació de disciplines artístiques, re-interpretades, i presentades sota la visió dels ulls, les mans, el cor i el sentiment de les dones artistes d’edats ben variades: des de la joventut fins a la maduresa.

Hi ha hagut obres d’art, pintura, fotografia, escultura i una variada gama de demostracions artístiques que no perseguien una altra cosa que visualitzar i reconèixer el talent de totes i cadascuna de les participants. Les artistes han estat Coco Blanch, Marta Sola, Núria Garcia, Jessica Torres, Sandra Hurria, Berta Asensio, Laura Carrillo, Cristina Espinosa, Camila Cacace, Raquel Hidalgo, Maria Moya i Martha Hernández.

La cloenda, introduïda per la Laura Estela i l’Adrià Huc, els tècnics responsables de la coordinació de NAU4 Espai Jove, va comptar amb un destacat ingredient: la lectura d’un manifest propi que una vegada més va posar de relleu que les dones compten amb una veu pròpia, que no necessiten que ningú els digui què volen, què necessiten. Per últim, també es va aprofitar per fer una fotografia de grup per immortalitzar l’avinentesa.