Àurea Màrquez, Clàudia Cedó i Miquel Gil, a la nova programació de Cultura Banyoles

S’estrenarà la programació estable de cinema familiar, amb una proposta al mes dins la programació de cinema a Banyoles

Àurea Màrquez, la companyia Els Pirates, Clàudia Cedó, Miquel Gil, Mariol Membrives i Cor de Teatre seran algunes de les propostes que es podran veure a Banyoles dins la nova programació de Cultura Banyoles per al quart trimestre de 2021. La programació, amb més de 140 activitats, inclou també l’estrena de la programació estable de cinema familiar, amb una proposta al mes.

Les entrades per als espectacles d’arts escèniques i musicals es posaran a la venda demà dimecres 8 de setembre.

La nova programació de Cultura Banyoles per al quart trimestre de 2021 s’ha presentat aquest vespre en un acte a l’Auditori de l’Ateneu. La presentació ha permès donar a conèixer el conjunt de l’activitat cultural municipal que inclou una norantena de propostes tant d’arts escèniques i musicals com de la biblioteca, de patrimoni cultural i dels museus.

En la presentació de l’acte, el regidor de Cultura i Patrimoni Cultural i Festes de l’Ajuntament de Banyoles, Miquel Cuenca, ha destacat que “la programació cultural del darrer quadrimestre de l’any inclou diverses novetats i una de les destacades és l’ampliació de l’oferta de cinema amb la incorporació d’un cicle anual adreçat al públic infantil i familiar”.

Miquel Cuenca ha afegit que “en aquest darrer llibret de Cultura Banyoles de 2021 hi incloem per primer cop la programació de festes i cultura popular” i ha afegit que “ho fem des de la convicció que la frontera entre allò culte i allò popular en la cultura és totalment porosa i que pretendre separar-les és un artifici”.

Arts escèniques

La nova programació d’arts escèniques per al quart trimestre de 2021 s’iniciarà el cap de setmana del 24, 25 i 26 de setembre a La Factoria d’Arts Escèniques amb dos espectacles de producció banyolina: el muntatge Al llindar de l’oblit de Joan Solana, i la proposta de dansa contemporània Mut de la Cia. Indans Dansa

En aquest darrer trimestre de 2021, es podran veure al Teatre Municipal noms propis destacats per a tot tipus de gustos teatrals: la companyia Els Pirates amb Laura Aubert al capdavant presentaran una comèdia hilarant La Mascarada. L’actor Pau Vinyals, format a l’Aula de Teatre de Banyoles, presentarà el seu monòleg autobiogràfic El gegant del Pi ja estrenat de manera telemàtica en el marc de la programació del Teatre Lliure de Barcelona.

Per primera vegada, actuarà a Banyoles Àurea Màrquez, una de les grans actrius de l’escena teatral del país, que presentarà el monòleg La dona del tercer segona, un muntatge punyet i sorprenent imprescindible.

A més, i en el marc de la Festa Major de Sant Martirià, es podrà veure l’estrena de Primavera, del dramaturg Xavi Morató, amb un repartiment cent per cent banyolí amb David Marcé, Laura Pujolàs, Andrea Portella, Genís Casals i Tere Solà.

La temporada de tardor a La Factoria d’Arts Escèniques també acollirà propostes molt interessants i amb noms coneguts pels escenaris de la nostra ciutat. L’actriu Anna Alarcón
portarà una proposta corprenedora que parteix d’una experiència personal de l’autora Aïna
Tur, presentada al Teatre Maldà la passada temporada, Una galáxia de luciérnagas.

També es podrà veure una comèdia hilarant amb una adaptació de Sagarra El bon policia i la última proposta teatral de Clàudia Cedó que s’haurà estrenat el cap de setmana abans per Temporada Alta Els àngels no tenen fills dins els Cicle Verbatim de la Sala La Planeta de
Girona.

Als voltants de Nadal, la Factoria acollirà l’espectacle de Nadal estrenat l’any passat amb Cor de Teatre, Scrooge, amb l’objectiu que es consolidi com a una proposta de teatre per a tots els públics.

Programació musical

Pel que fa a la programació de músiques modernes per al quart trimestre de 2021, a l’Auditori de l’Ateneu la celebració del vintè aniversari del disc Orgànic de Miquel Gil, un dels disc cabdals de la música d’arrel a casa nostra i, en aquest concert, l’acompanyaran música de la banda original. A més, al desembre Steve Smyth presentarà algunes cançons noves del seu repertori de música atemporal, amb un pop eteri i sofisticat, amb notes de blues i folk.

Pel que fa a la programació de Joventuts Musicals de Banyoles, destaca el concert del Trio Da Vinci que oferirà un programa amb obres de Haydn, Beethoven, Turina i Piazzolla. La continuació de l’artista resident de l’Ateneu 2021, Mariola Membrives que oferirà el 6 de novembre a l’Auditori de l’Ateneu, un work in progess del treball de Yerma Sola, una de les obres més emblemàtiques de Federico Garcia Lorca. En la vessant de jazz, trobem al 4 de desembre, la Girona Jazz Project amb un homenatge a Thad Jones.

La programació de Cultura Banyoles per aquest quart trimestre de 2021 inclou també el Festival FlamenGI que s’estrena amb un escenari a Banyoles, el 25 de novembre, dins la seva programació amb la proposta de Cayana de la cantant de flamenc Anna Colom.

Programació familiar

Pel que fa a la programació familiar, que programa l’entitat T tela, es presenten quatre propostes adreçades a un ventall molt ampli d’espectadors infantils i juvenils. Al setembre s’inicien quatre funcions de circ al carrer amb Sobre rodes, en el marc de la Festa Major s’ha programat la proposta de sala i format petit de la companyia El Pot Petit, Les aventures del lleó vergonyós, i al novembre amb dramatúrgia de la banyolina Clàudia Cedó, es podrà veure un espectacle ple de tendresa amb Les Bianchis Les croquetes oblidades.

La programació familiar es tancarà el 19 de desembre amb Núvol núvol de la companyia Periféria Teatro a La Factoria d’Arts Escèniques. Un espectacle de titelles màgic  entranyable, adreçat als més petits.