L’assassí d’Empuriabrava assegura que “obeïa una veu interior”

Mentre la víctima estava dormint, li va tapar la cara amb un coixí i li va disparar a boca de canó

L’assassí d’Empuriabrava va assegurar que va cometre el crim obeint una veu interior que li ordenava matar qui es trobés dins l’habitatge al qual entrava a robar. La causa ara està oberta per assassinat, violació de domicili, tinença il·lícita d’armes i robatori i el jutjat de guàrdia de Figueres l’ha enviat a presó provisional, comunicada i sense fiança.

L’homicidi va posar fi a la vida d’una ciutadana alemanya de 60 anys que després de rebre un tret de pistola al cap mentre dormia. El presumpte autor, també alemany i de 57 anys, va poder ser detingut poc després a Portbou, mentre fugia en una autocaravana per la carretera de Cadaqués i finalment, la Policia Nacional, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Llançà el van detenir en ple centre de la població fronterera. L’home havia estat vist per la població feia pocs dies, amb una bicicleta i actuant com si fos un sense sostre.

L’home, un alemany de 57 anys, també ha declarat que li havia agafat la pistola al seu germà a principis d’agost abans de marxar d’Alemanya en bicicleta amb intenció de fer el camí de Santiago.