Alerta màxima a 20 municipis de l’Empordà per risc d’incendi

    El nivell d'alerta activat implica la paralització dels treballs forestals i de caça, i que està prohibit encendre fogueres

    El Govern ha activat, en la mitjanit del 7 de juliol, el nivell 3 del Pla Alfa (el màxim del pla operatiu) en 20 municipis del Empordà per “perill extrem d’incendi”. La intenció és que la situació s’allargui fins a aquest diumenge.

    Així, Cadaqués, Cantallops, Colera, Port de la Selva, Espolla, Garriguella, La Jonquera, Selva de Mar, Llançà, Palau-saverdera, Pau, Portbou, Rabós, Roses, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle, Bellcaire d’Empordà, Torroella de Montgrí i Ullà, són els municipis inclosa en el nivell 3 del Pla Alfa.

    Així mateix, romandran tancats els accessos als parcs naturals del Montgrí, del Cap de Creus i de la Albera i els Agents Rurals augmentaran la vigilància per a assegurar el compliment de les restriccions vigents. Les autoritats han demanat “extremar les precaucions” i han recordat que el nivell d’alerta activat implica la paralització dels treballs forestals i de caça (s’han suspès 643 autoritzacions concedides) i que està prohibit encendre fogueres. També han advertit que l’entrada del vent de tramuntana comportarà un increment de les temperatures i la baixada de la humitat relativa.