L’Ajuntament de Roses cedeix un pis com allotjament tutelat

Amb aquest acord, que té una vigència inicial de 15 anys, el consistori dona resposta a una demanda llargament reivindicada per l’entitat

El ple municipal de Roses celebrat ahir, dimecres 31 d’agost, ha aprovat la cessió d’un pis propietat de l’Ajuntament a favor de la Fundació ALTEM, que el destinarà a l’allotjament tutelat de persones amb discapacitat intel·lectual residents al municipi. Amb aquest acord, que té una vigència inicial de 15 anys, el consistori dona resposta a una demanda llargament reivindicada per l’entitat.

L’habitatge està situat al carrer Gravina, té una superfície de 85 m2, és tot exterior i disposa de tres habitacions dobles, cuina-menjador, lavabo i dos patis. Ha estat renovat recentment, és accessible i està equipat amb tot el mobiliari, electrodomèstics i parament de llar necessaris, apte per tant per entrar-hi a viure.

La regidora responsable de l’Àrea d’Acció Social, Esther Bonaterra Moltó, destaca “la idoneïtat d’aquest pis, ja que està adaptat i té unes condicions físiques que només requeriran petits ajustos per adequar-se totalment a les necessitats del col·lectiu. Estem molt satisfets d’atendre aquesta petició i poder oferir una bona opció de vida a les persones amb discapacitat intel·lectual que requereixen assistència tutelada a la nostra població. Amb aquest acord esperem contribuir a la seva integració i autonomia”.

ALTEM és una entitat de referència a nivell comarcal en l’atenció al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual o trastorns mentals, que compta amb un equip de mitjans humans i professionals especialitzats i una llarga trajectòria en la gestió de recursos i serveis que tenen per objectiu millorar la qualitat de vida dels seus usuaris i usuàries.