Afectacions en la mobilitat de cara a la cavalcada dels Reis a Girona

Durant tota la tarda del dimecres 5 de gener es tallaran diferents carrers dels barris de la Devesa-Güell, Eixample i Mercadal

L’Ajuntament de Girona ha previst tot un seguit d’afectacions en la mobilitat de cara al pròxim dimecres, dia 5 de gener, amb l’arribada dels Reis de l’Orient a la ciutat. Des de les 15 h i fins a les 20 h es tallaran diferents carrers dels barris Devesa-Güell, Eixample i Mercadal. És per aquest motiu que es recomana a la ciutadania desplaçar-se a peu o en bicicleta per les zones afectades.

A partir de les 15 h i fins a les 20 h es tallarà la circulació de vehicles de diferents carrers del barri de la Devesa-Güell. Posteriorment, a partir de les 17 h, estarà restringit circular pels vials dels barris de l’Eixample i del Mercadal. Cal destacar, a més, que entre les 17 i les 20 h el punt de recollida de passatgers de les estacions d’autobusos i de trens de la plaça de Joan Brossa quedarà inhabilitat, i s’haurà d’utilitzar el punt que hi ha a la plaça d’Espanya.

L’obertura al trànsit dels carrers afectats es farà progressivament amb l’avançament de la cavalcada. Es poden consultar detalladament tots els carrers afectats a la pàgina web d’Incidències de l’Ajuntament de Girona.

Pel que fa als guals, durant el tancament per la cavalcada no es podrà accedir en aquells que estan situats en els carrers afectats, és a dir, no es podrà ni entrar ni sortir dels aparcaments. També estarà prohibit estacionar en tot el recorregut de la cavalcada.

Alhora hi haurà afectacions en la circulació dels busos urbans. Hi haurà retards i aturades a totes les línies entre les 15 i les 22 h. A més, l’L1, l’L2, l’L3, l’L4, l’L5, l’L6, l’L7, l’L11 i l’L12 veuran modificat o escurçat el seu recorregut durant la tarda d’aquest dimecres 5 de gener. Podeu consultar totes les modificacions a la pàgina web d’Incidències de l’Ajuntament o a la web de TMG.

Davant d’aquestes afectacions es recomana a la ciutadania desplaçar-se a peu o en bicicleta per anar a veure els campaments reials del camp de Mart de la Devesa (espai obert de les 16 a les 18 h) o la cavalcada. Si es va amb bicicleta, es pot consultar la xarxa pedalable de la ciutat en aquest enllaç i l’estat dels aparcaments de la Girocleta a la web del servei.

Si des de fora de la ciutat s’accedeix a Girona en vehicle privat, es recomana utilitzar els aparcaments situats a les entrades del nucli urbà i fer la resta del recorregut caminant. En cas que es vingui amb autocaravana, la zona d’aparcament per aquests vehicles està situada al carrer de la Riera Bullidors 31-39. I, per últim, si es prefereix anar amb bus urbà, es poden consultar els horaris i les afectacions a les parades i recorreguts a la web de TMG.

Els Tres Reis iniciaran la cavalcada, que enguany faran a peu, des del camp de Mart de la Devesa a les 18 h. El recorregut, de poc més de 2 quilòmetres, passarà per: carrer de Caterina Albert, plaça de Prudenci i Bertrana, plaça de Miquel de Palol, carrer de Mestre Francesc Civil, plaça de Joan Brossa, plaça del Poeta Marquina, ronda de Sant Antoni Maria Claret, carrer de Joan Maragall, plaça de Catalunya, avinguda de Sant Francesc, carrer de Santa Clara, plaça de la Independència (per vial oest), avinguda de Ramon Folch i, finalment, la rotonda del Rellotge per accedir a La Copa on a les 20 h començarà un gran acte final, d’aproximadament 45 minuts de duració, amb tot el seguici i Ses Majestats.