A Blanes s’han administrat 3.877 vacunes COVID en locals externs als ambulatoris

Per segona setmana, s’han reduït les jornades al Local de Mas Enlaire per a majors de 80 anys, on s’alternarà amb atencions a domicili, mentre que al Local de Mas Borinot es faran cada dia

El balanç provisional del nombre de vacunes contra la COVID-19 que s’administren en ubicacions externes als ambulatoris de Blanes sumen actualment un total de 3.877 primeres dosis. Són el resultat de la suma dels dos col·lectius de persones a qui fins ara se’ls està administrant fora dels ambulatoris en locals cedits per l’Ajuntament de Blanes, que col·labora amb l’Àrea Bàsica de Salut de Blanes i el Departament de Salut de la Generalitat.

D’una banda, s’està vacunant al personal essencial de fins a 55 anys d’edat, i de l’altra a les persones majors de 80 anys i amb graus de dependència. Pel que fa al primer col·lectiu, aquesta setmana serà ja la quarta en què se’ls seguirà administrant l’antigen. La primera setmana, del 10 al 12 de febrer, es va estar fent a la Sala de Plens de l’Ajuntament, i a partir de llavors s’ha seguit fent al Local Social de Mas Borinot.

Per la seva banda, les persones majors de 80 amb i amb graus de dependència 1, 2 i 3, compten amb el Local Social de Mas Enlaire, on es van començar a administrar les primeres vacunes la setmana del 22 al 25 de febrer per primera vegada. La setmana passada, la segona per a aquest col·lectiu, es van alternar les vacunacions en aquest local amb les domiciliàries que es van encarregar de fer dos equips del CAP-2.

Setmanes
Ubicació
Total
Del 10 al 12 de Febrer
Sala de Plens
515
Del 16 al 19 de Febrer
Local Social Mas Borinot
822
Del 22 al 25 de Febrer
Local Social Mas Borinot
1.305
De l’1 al 5 de Març
Local Social Mas Borinot
595
Del 22 al 25 de Febrer
Local Social Mas Enlaire
406
De l’1 al 5 de Març
Local M.Enlaire/domicili
234
Total
3.877

Reducció nombre de jornades al Local de Mas Enlaire

La setmana passada, la de l’1 al 5 de març, es van haver de reduir el nombre de jornades presencials als dos locals on s’estan fent, a causa que les previsions d’arribades de dosis s’havien reduït. Això va obligar necessàriament a racionalitzar els dies tant al local social de Mas Borinot com al de Mas Enlaire.

Pel que fa a aquesta segona setmana del mes de març, des d’aquest dilluns dia 8 i fins al divendres dia 12, al local social de Mas Borinot es reprendrà avui la vacunació cada dia, a diferència del què es va haver de fer la setmana passada. Per la seva banda, al local social de Mas Enlaire només s’administraran vacunes demà dimarts, de 9’30 a 14’00 h, i la resta de dies s’ha planificat continuar fent-les a domicili.