7 detinguts per un assassinat a Cabanelles

Alguns fugits a l'estranger per a evitar ser detinguts

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Els Mossos d’Esquadra i les policies nacionals de Països Baixos, Bèlgica i Romania han detingut a set persones per la seva presumpta relació amb l’homicidi d’un home de 39 anys al febrer de 2021 a Cabanelles (Girona).

Els Mossos han explicat en un comunicat aquest divendres que després del crim van començar una recerca per a reconstruir les últimes hores de vida de la víctima i identificar als sospitosos, alguns fugits a l’estranger per a evitar ser detinguts.

El 28 de febrer de l’any passat una persona va trobar el cadàver de la víctima sobre les 11.40 hores, quan passava per la carretera GIP-5237 a Cabanelles (Girona), i va avisar a la policia que havia vist el cos en el voral.

Gairebé 10 mesos després, el 13 de desembre de 2021, els Mossos van detenir a tres homes i dues dones per aquests fets, mentre que un sisè sospitós ja estava empresonat a Puig dels Basses (Girona) per una altra causa.

L’operatiu per a aquestes cinc detencions va tenir afectació, a més de Catalunya, a França, Països Baixos i Romania, i els arrestats van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

D’altra banda, els dos principals sospitosos estaven fugits: un a Bèlgica, on va ser detingut el 21 de desembre, extradit a Espanya i enviat a presó provisional; i l’altre va ser arrestat el dimecres cinc de gener de 2022 a Bucarest (Romania), on la policia tramita la seva extradició per a portar-ho davant el jutge que investiga la causa.